Efendim şimdi tam zamanı , zam-anı...

 Kısa cümleler yüzde yirmi indirimli .Ama herhangi bir bağlaçla bağlanmış uzun cümleler için iki katı fiyat belirledim. Sonra ,vay ben bilmiyordum , cümleye başlamış bulundum , bırakamadım gibi mazeretler kabul etmiyorum.  Tam tarifeden alırım ücretimi.

 Evvel zaman içinde gibi klişe masal başlangıçlarına ücret biçmedim. Zaten olay olmuş bitmiş ,halka mal olmuş ; o da yazının giriş gelişme sonucunun hediyesi olsun.

 Paragraf yapmak için harcadığım boşluğa da zam geldi ,üzgünüm. Susmalarım çok pahalıya patladı bana ; faiziyle ödemeli şimdi . Siz de biraz anlayış gösteriverin artık. Zam olağan bir durum . Ucuza kelime mi kaldı artık ortalıkta?

 Şive ve yöresel dil kalıplarımız bu yıl yüzde beş zamlı. Daha fazla yapmadık. Organik olanı azıcık ucuz tutalım dedik , herkesler faydalansın . Yabancı kelime kullanımını azaltıp , oradan kurtarmayı düşünüyorum durumu. 

 Sıfatlarla ,zamirlerin akıbeti henüz belli değil. Kullanım sıklığına göre uygun bir fiyat belirleriz artık. Her ünlem işaretine ,yüzde iki ,soru işaretine ise yüzde dört zam yaptık. Soru işaretleri neden daha pahalı diye sormayacaksınız herhalde.

 Aç parantezi kapamadan öylece bırakırsanız ,hem cereyan yapar ,hem de faturanız kabarık gelir . Söylemedi demeyin. 

 Aşk şiirlerinden bir alana bir bedava kampanyası yaptık. Hadi iyisiniz. Konu aşk olunca ,nasılda gülümsediniz.

 Eskimiş tüm ruh sancısı çeken yazılarınızı ,yenisiyle değiştiriyoruz bu yıl. Tabi kapıya kundak içinde bırakılanlara da itinayla bakılır. Ya da gıcır gıcır bir aşk acısını alıp gidebilirsiniz.

 Her türlü telif hakkının saklı tutulduğu çığlıklarımı , piyasadan kaldırdım. Boşuna aramayın . Toplayıp köy meydanına ,bir güzel ateşe verdim. Geri dönüşümü olmasın dediklerim , kül olup uçuştu otuz kuşla birlikte ,Kaf dağının ardına.

 Üç noktalar ben de ücretsiz . Başkalarını bilmem. Ben üç noktaya hiç fiyat biçemem...

  İndirim yaptıklarımız da oldu bu arada. Mesela , Honolulu'nun yakın ve uzak geçmişinin anlatıldığı ,kırkdokuz ciltlik yazılarımız ,tam tamına dokuzyüzdoksandokuz lira.Çok sevindiniz değil mi?

 
 Şimdi. Ben nasıl ödeme yapacağım diye sorarsanız, öyle kredi kartı falan kullanmam ben. Bizzati gelip bir kahvemi içmek durumundasınız. İnsafsız değiliz elbet. Bir kolaylık yaparız. Siz bir beğenin hele , gerisi kolay. 

 Zamlı memleketin , zamlı kelimelerini güle güle kullanınız. Vatana millete hayırlı olsun...
( Tam Zam-anı başlıklı yazı GülşenKAZGIN tarafından 24.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.