Selam ki Allah kelamıdır,her satırdan evvel...

    Aşk ki ruhun susamışlığı, ne vakit uyusan var olan, ne vakit uyansan uykudan ,yok olan.Uyku mu,uyanıklık mı gerçek olan? Atadan,dünden ,Ademden miras kalan. Bir elmanın işi değil elbet küre-i arz da bulunan her varlık. Ne derin bir hal ,ne uzun bir hikayeden kopmuştur özümüz de, farkında değildir cümle yaratılan...

       Her bir zerrede yer etmişse halka halka, yokluk ,varlık,kainat ; Zikret Rabbi nin ismini ki ,döne döne ulaşsın Arş'a ,özünden ayrılamayan ruhun huzurla.

 Kün fe yekün(ol der ve olur) Ne elin senindir ,ne gözün kulağın. Hep ilahi emirdendir başına dert bildiğin,yoluna taş konmuş sandığın, hep ilahi emirdendir aşk'la kalbine doğan her bir ibadetin. Hep ilahi emirdendir yazan kalemin,söyleyen dilin...Bahşedilen hür iradenin hükmünü bil de öyle konuş, zira o da senin değildir her şey gibi .Hep ilahi emirdendir benim dediğin...

  Nereye dönerseniz Allah'ın yüzü işte oradadır.(Bakara,115).
Arama uzak diyarda,yüksek tepelerde .Camide , havrada. Görmüyor musun yaratılmışı bir parça toprakta.Kendinden uzak diyarlara yolculuğa meyletme. Nereye dönersen orada. Bak özüne. Bütünün parçası olduğunu hatırla!

 Bilmez misin ki tohum ağacın bilgisini taşır minnacık bünyesinde. Sen bilmez misin  görünen her şeyin sırrı bir zerrenin içinde.

 Kaybolan tek bir ses bile yok evrende.Her şey ilahi kayıt altında.O zaman çok zikret ki ,sesin ,sözün,ruhun bir olsun kalbinle.

 Ezeli ve ebedi hayat sahibi.El HAYY!
 Ey Hayy olan ve hayat vermeyi seven Allah'ım. Hayatın devamı için her şey senin Hayy isminin tecellisine muhtaç...
Ey Hayy ve Kayyum olan ,nefes senden ,şifa senden,cümle yaratılmışın ihtiyacı nur senden...

  Hayatın takur tukur seslerine tıkayalım kulaklarımızı . Dileyelim Yaradan dan ,duyursun bize gerçek sesleri .Ya SEMİ! Sen duyansın sesimizi. Sen bilensin halimizi.Gizli açık hallerimizi. Dile gelmemiş dualarımızı. Ya Semi! Sen işit sesimizi...

 Boşluk değil içindeki .Sorularının cevabına yaklaştığının bir işareti. Ne aradığını bu dünyada sorup duruyorsun ya .Hani bir atalet var üzerinde. Hep arıyorsun hani.  
Cevap zerrenin içinde, çok uzaklaşma...

 Kainat aşk ile yaratıldıysa, yarattığı her şeyin içinde olmalı mutlaka...Bütün iş, hatırlamakta..

RAHMAN VE RAHİM olan Allah'ım!  Ben aciz bir kulunum sadece.Seni anmak için kıpırdadı parmaklarım.Sen kapından geri çevirme. Kusurlarımı affet .Kutsal mektuplar derim senden gelen rüyalara. Sen yolumu açık et ,dua eden dilimi zikrinde daim kıl ,hiçliğe ulaştır ki yanayım aşkınla... 





 
                  
           
                  
( Kainat Aşk İle Yaratıldıysa başlıklı yazı GülşenKAZGIN tarafından 7.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.