1 Şeytan Diyor Ki...

ŞEYTAN DİYOR Kİ…

 

Dün, caddede yürürken önümde giden iki gencin muhabbetine tanık oldum. Uzun boylu olanı gencin salladığı küfürün ucu bana da dokunuyordu.

  Ne kadar emekli varsa…..

Buyurun bakalım. Kendilerini ikaz edeyim mi diye düşünürken küfürün nedeni geldi.

  Adam 30 yıl çalışmış. Demişler ki sen artık yaşlandın. Al sana şu kadar maaş, geç bir kenarda oturup dinlen. Ben boş duramam. Aldığım ücretin yarısına çalışmaya razıyım derse tabii işveren buna dünden razı. Peki be arakadaşım. Biz ne halt edeceğiz. Bu ihtiyarlar sanki sözleşmişler gibi önümüzü tıkıyorlar. Askerden geldim. Bir senedir iş arıyorum. Yok. Sevdiğim kız çoktan benden umudunu kesti. Ve hala babamdan harçlık istiyorum. Şeytan diyor ki…

Bir yan sokağa saptılar. Muhabbetin arkasını duyamadım. Ama delikanlının söylediklerinin içinden bir cümle beynimde yankılanıp duruyordu.

Şeytan diyor ki…

Ülkenin yarınlarının umudu olan bir genç insan, şeytanın söylediklerinde çözümü ararsa tehlike oldukça büyük demektir. Sorun, ucu yaşlıya dokunan bir küfür olmaktan çıkar, memleket meselesi haline gelir. Dağda, ovada, şehirde bu psikolojiyle elinde silahla başkalarının canına kast edenleri hergün görüyor okuyoruz. En yakın örneği, 100 tl kâr bırakacak kaçak mazot için bombardımana uğrayan insanların dramı gibi. Aklı başında yöneticiler için, kaybetmekten korkacağı ve yarını olmayan insanlar büyük tehlikedir. Örnek, dağda eli silahlı, şehirde köprü altında eli tinerli yaşayan gençler. Bunları polisiye tedbirlerle yok edemezsiniz. Tek çözüm, bunlara dört elle sarılacakları nimetler vermektir.

 İnanın bu durum, böyle gelmiş ama böyle gitmez.

( Şeytan Diyor Ki... başlıklı yazı Çetin İMER tarafından 27.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.