"SEVDA KAZANSIN"1

Gözyaşı ….
Ve kavuşamamanın ardına gizlenmiş bir tufan! Esip, bütün umutları dağıtan bir hasret tufanı. Oysa sevgilinin gözlerinden parlayan o ışık hep canlı kalsa, kavuşsa birbirine vurulanlar, hüznün adı ayrılık olmasa… Nicedir içimde kanar bu yara; ve tutamam kendimi ne zaman firaka düşmüş iki gönül gözlerime dokunsa.
Mecnunun neydi kabahati bakamadı Leylasına doyasıya?  Neydi Ferhat’ın suçu? Nice gönüller var ki sevdayla kavrulmuş… Duamdır, Sevda kazansın! Sulh  olsun bütün yüreklerde, sevgiyle baksın gözler birbirine, kavuşsun Ali Ayşe’sine, Ömer Fatma’sına, anne yavrusuna …
Ayrılığın o çekilmez çilesini yazıyor şairlerin kalemi ve gözyaşıyla türkü söylüyor ozanlar…
Yuvalar yıkılıyor bazen ve çaresiz bakışıyor yetim kalanlar. Bazen zalim bir babanın kılığına bürünüyor felek, vermiyor Kerem’e yavuklusunu. Bazen ölüm akıyor ırmaklardan, Fırat’ a karışıyor ciğeri yanan anaların gün görmemiş bebeleri.
Sevda kazansın! Ayrılıklara inat, acılara, ıstıraplara inat. Sev bebeğim. Kavuşmak uzak dağların ardında bir ırmakta olsa koş, vuslata koş…
Oysa ne hoş duygudur sevmek! ne güzel mutluluktur sevgilinin göğsüne başını yaslayıp uyuyabilmek. Ne sıcaktır dudakları aynı aşk ateşi ile birleştirebilmek. Bir umutta, bir yürekte, bir bedende can olmak! ...Bırakın  sevda kazansın. Gururmuş, ezin ayaklarınızın altında, engel tanımayın. Eğer yüreğin akmışsa başka bir yüreğe, eğer doymuyorsa gözlerin sevgiliyi seyretmeye … Aynı bardaktan su içmek, aynı çorbaya kaşık atmak, aynı yastığa baş koymak işte bunca saltanatın o güzel adı sevmek.
Sev! ve ver yüreğini, bırak sataşmalarını hayatın, kapat gözlerini, uzat elini, sev…
Bırak Sevda Kazansın …


28 Temmuz 2005 Perşembe 
Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA

( Sevda Kazansın -1- başlıklı yazı SEVDAZAN® tarafından 14.02.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.