1 Sıgarasızlığın Yürek Yakışı
Aklıma geldi birden bire.
Bundan yıllar önceydi sıgaranın yürek yakışı.
Bir zamanları dağda hayvan otlatırken.
Öyle çok sigara içmişimki.hiç farkın varmadan farkına vardığımda paket boşalmıştı.Canımda öyle çok çektiki bir anda sigarayı.
Eve gitmeyede zaman oldukça çok. Etrafıma bakıp duruyorum birileri gelip geçsede sigara istesek.Bekle Allah bekle ne gelen var nede giden. Tam ümidi kesmişken bir baktımki birileri geliyor yukarı doğru. Öyle çok seviniyorumki sigara içeceğim diye. Gelen adam yaklaştıkça heycan basıyor beni birde baktımki köyümüzün ileri gelen adamlardan biri bayada yaşlı bir amca. Bizdede saygı olduğu için sigarayı içmek değil istemek her adamın harcı değil.Yanıma geldi oturdu selamın Aleyküm yeğen bizde dedik Aleküm selam dayı hoş geldin sefalar getirdin nasılsın dedi yeğen içim yanıyor içim dayı dedim hayırdır dedi yeğen niye ne olduki ya dayı hiç sorma alev alev yanıyor yüreğim halla halla dedi anlamadım yoksa aşıkmı oldun yeğen sevda yürek de yakar bu karşıki dağlarıda yok dayı dedim benimki başka yanıyor dedi ozaman senin sigaran bitmiş ondandır yeğen yok yok dedim ben anladım yeğen dedi ve kaltı kalkarkende elini cebine koydu cebindeki bir paket sigarayı oraya bıraktı ve gitti.ona belli etmedim ama sevinçte nerdeyse ağlayacaktım.
dayı uzaklaştıkça ben sığaraya sarıldım ve bir tana çıkartıp yaktım. Öylece yüreğimin sıgarada yandığını hisetmiştim odur budur her köye gittiğimde ben o dayıya bir paket sigara görürür veririm arada yirmi beş yılda geçse hiç umutmam oda umutmaz her gördüğünde der bana yandım dayı yandım içim yanıyor bende utanırım ama şimdi iki yıldır sigaradan uzağım şimdi derim kendi kendime ben bu sigarayı niye içtim yıllarca.....
Saygılarımla böyle bir anımı paylaşmak istedim.
Hüseyin Yanmaz
02/12/2011

( Sıgarasızlığın Yürek Yakışı başlıklı yazı Hüseyin Yanmaz tarafından 15.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.