KARDEŞ KAVGASI

 

      Yeryüzünde ilk kardeş kavgası Hz.Adem in oğulları HABİL ve KAABİL arasında yaşanmış ve neticede ilk kardeş katili KABİL,yeryüzüne dökmüş, o gün bu gün bu dava,kan davası gibi kıyamete kadar devam edecek.Bundan hiç kuşkunuz olmasın.

       Bir diğer kavğa Hz.Yakup un çocukları arasında geçen hadise onbir kardeş en küçükleri olan Hz.Yusuf u kuyuya atmaları.

       İnsanoğlu peygamber çocuğu da olsa içindeki kıskançlık,haset,kin,çekememezlik,tahammülsüzlük,duygularına gem vurmadığı müddetçe,gözünü hırs bürümüş bir insan,kardeşi de olsa KATİL olabiliyor.

          Hz Nuh un oğlu da babasına inanmamış sözünü dinlemeyip gemiye binmemişti.

          Okuyucularımdan bu hadiseleri okuyup enine boyuna,düşünüp etrafınızda ki;ailenizden başlayarak iş arkadaşlarınız,kapı komşularınız,akrabalarınızda ki,insanlar arasın da ki kıskançlıkları haseti, kini nefreti ve şerlerini gözlemlediğiniz zaman KURAN-I KERİM in daha önceden bizi uyardığına şahit olacak ve reçetesinin de olduğuna hayret edeceksiniz.

            FELAK ve NAS surelerini çok ama çok,çok devamlı okuyunuz.

Yarattığı şeylerin (her şey dahil)Gecenin şerrinden,Büyücülerin şerrinden,Hasetçilerin şerrinden.Bütün bunlara karşı sığınalım insanların RABBİNE ve RABBİMİZE.

                Toplumda çıkar kavgası hep ben,benlik,olunca biz bizler demediğimiz müddetçe,aile içinde,akrabalar arasında apartmanda kapı komşular arasında,trafik de,iş yerinde vs. her yerde EFTEN PÜFTEN çekirdek kabuğunu doldurmayan,hep dünyada kalacak bozulacak,çürüyecek,para,mal,mülk,mevki ve makam hırsları BU KARDEŞ KAVGASINI KÖRÜKLEYECEK.

                  Dünyamızı karartacak beyhude işler.Etrafınızda ki kaabil’in ve Yusuf’un kardeşlerinin genetiğini taşıyanlara karşı çok dikkat ediniz.Aynı havayı teneffüs edip,aynı sofradan yemek yediğiniz,aynı evde yaşadığınız eşiniz,çocuğunuz,anneniz,babanız,kimbilir belki de kendi nefsiniz.?ALLAH muhafaza.Hayat süprizlerle dolu.Her an, ne ile karşılaşacağımızı bilemiyoruz.

                  Oturduğunuz yerde sizi bulabilir %75 negatif çemberi içinde yaşadığınızı unutmayın.% 25 POZİTİF OLAN 4 DE 1 OKUYUCULARIM  ALLAH iyilerle,helal süt emmiş,insanlarla karşılaştırmayı dost,komşu,akraba,arkadaş,olmayı nasip etsin.Amin.Amin.Amin.

                   Bu kardeş kavgası en küçük topluluk olan aileden başlayıp siyasi çekişmelere,ülkeler arası savaşlara varıncaya kadar.İşin içinde çıkar menfaat, olduğu müddetçe tarihte hep aynı senaryolar tekrar eder durur.

                   Sizin bir ideolojiniz,partiniz,gurubunuz,gaye ve amacınız etrafında toplanan çıkar topluluğu dahi ÜLKÜNÜZÜ BÖLER,PARÇALAR DAVANIZA ZARAR VERİR.

                   Sizde kalırsınız İDEALİSTLİĞİNİZLE baş başa.Ortada ne DEVLETE,ne MİLLETE,ne de DİNE HİZMET eden yok.

                    Kardeş kavgasına düşünmeden RABBENA HEP BANA.

İşte  sana İSRAİL VE FİLİSTİN Kim bunlar,…!

                    Hz.İbrahim in 2 eşi vardı.SARE VE HACER.Sare nin çocuğu olmayınca Hz.Hacerle evlenen Hz.İbrahim.in İSMAİL a.s. doğdu.Bunun nesli FİLİSTİNLİLER.

    Daha sonradan Sare’nin de çocuğu oldu İSHAK a.s. bunun neslide İSRAİLLİLER.

                          Al sana kardeş kavgası………..Anladın mı……?

Şimdi ,4 de 1 felsefesini…..

 Oku, peygamberler tarihini Oku, dünya tarihini …oku. Oku. oku.

                         Yolunuz açık olsun ey insanlık.ÖMÜR BİTER,KARDEŞ KAVGASI BİTMEZ……bİİİİİİİİİİİİİİİt……..Mez…………!!!!!!!!!!

                         4 DE 1 LERE ÖZEL;Sevgi,saygı ve hürmetlerimle.

Cahit Yetgin.                                                   

( Kardeş Kavgası başlıklı yazı cahit-yetgin tarafından 20.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu