1 İftar Bahane, Propaganda Şahane!

       Caddelere ve hipodroma kurulan iftar sofraları Belediyelerin yüzünü ağartıyor!  Atletizmden sonra böylesi rekor üstüne rekor haberlerini duymamak neredeyse imkânsız oldu!

         Beş değişik yemek fabrikasıyla anlaşan ve dağıtacağı yemek paketlerinin üzerine “ Evet” afişinin yapıştırılmasında emeği geçen Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, iftar yemeğinde yaptığı konuşmasıyla 10 platform üyelerine de katkılarından dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi!

         Yemek ne için verildi?

         Hayrına, yani İslam adına…

         Masa örtüleri, peçeteler, yemek kumanyaları üzerinde ne yazıyordu?

         “ Evet” propagandası. Niçin? “AKP’nin hazırlayıp halka sunduğu Anayasa Referandumuna “Evet” oyunu çoğaltmak için…

         İftar Yemeği’nde neler yapılıyor?

         “Siyaset, dine alet ediliyor”

         Kuran-ı Kerim ne diyor?

         “Lokman Suresi’nin 33. ayetinde; “… Sakın Aldatıcı sizi Allah ile aldatmasın”

         Başbakan iftar yemeğinde ne konuştu?

         “Siyaset”

         Erzaklar nereden atılıyor?

         “Kamyondan. Çevresinde kimler var?”

         “Genelde Afrika’da gördüğümüz ellerini yukarıya açan halk”

         Aşağıdaki vatandaşlar itişe kakışa ne diyor? “ Şu mübarek günde böyle yapılır mı?” Başbakan’ın Diyarbakır ve Mersin mitinginde söylediği gibi; “ Ah! Benim vatandaşım, şu mübarek günde bir erzak için kamyonun etrafında rezilliğe değer mi? Oruç oruç asabını bozmaya hiç değer mi? Allah’ını seversen git evine onurlu ol. Peygamber Efendimiz gibi bir hurmayla orucunu aç… Böylesi senin için daha hayırlı…

         Gelelim şu meşhur iftar yemeğinin ekonomik boyutuna…

         Mönü zengin, neler yok ki!  “Kavurma, Nohutlu pilav, Salata, Tatlı ve Ayran, yanında da Hurma, Zeytin, Tereyağı ve Bal’dan oluşan küçük bir paket” Emekli olduğum Kurum PTT’de yemekhane işlerinden de anlayan birisi olarak kendimce bir maliyet çıkarttım ve yemeğin maliyetinin 360 ila 400 Bin TL arasında olduğunu hesapladım.

         Şimdi bu rakamı kim karşıladı?  Yaptığım araştırmada, Ankara Belediyesi öncülüğünde 10 platform üyesi. Yani Belediye ve İş adamlarının bağlı bulunduğu dernekler…

         Akılda kalan sorular;

·        Bu yemeğin maliyetini karşılayan platform üyeleri kimler?

·        Platform üyeleri yemek paketlerinin üzerine “Evet” yazılmasını istemişler midir?

         Artık öyle oy avcılığı için kapı kapı dolaşmak devri de kapandı!

                   “Rekor Bahane,

                    Propaganda Şahane!”

         Ah! Benim okurum, Gelecek yılda 17 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak Genel Seçimlerde Ramazan Ayı olmasa bile 100 bin hatta 500 bin kişilik AKP afişli iftar yemeklerini rekor bahanesiyle erkenden verirlerse hiç şaşırmayın, zira artık siyasette her şeyin mubah olduğu devir başladı!

         Sahi unutuyordum, Organizasyon Komitesi iftar yemeği’nin “ Guinness Rekorlar Kitabı”na girmesi için girişimde bulunacaklarını söylemiş…

          Kitap okuma rekorunu beceremeyen ülkemiz için doğrusu siyaset kokan bu iftar yemeği bizler için gurur verici! Yalnız bu yemeği tescil ettirirken “Evet propagandalı ilk iftar yemeği” olduğunu da tescil ettirirsek fena olmaz! Hiç olmazsa tarihteki yerini de almış olur.

         Ne dersiniz?

         Bayramınızı şimdiden kutlar,

         Sağlık ve mutluluk dilerim…

         Saygı ve sevgilerimle…

 

Ertuğrul Erdoğan

5 Eylül 2010 /Bursa

        

        

 

           

           

         

         

 

 

           

        

( İftar Bahane, Propaganda Şahane! başlıklı yazı ErtğrulErdoğan tarafından 5.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.