Sevgili yazarlar,şairler,
Başlığa bakıp hoca yine mi akıl nasihat diyeceğinizi biliyorum ama ne yapayım ki bazan bu da gerekiyor hepimize.Oysa bugünkü sohbetimin konusu akıl nasihat vermek değil de elzem olanı söylemektir.Nedir elzem olan derseniz;yazmak ve okumaktır belki biraz da iltifat görmektir.Ancak şöyle eğri büğrü oturalım da doğru konuşalım mı ne dersiniz...Acaba bu yazmak ve okumak eyleminin neresindeyiz.Sanırım pekçoğumuz bu üç ucu olan eylemin daha birinci aşamasındayız da işin tuhaf yanı herşeyi de bundan ibaret sanıyoruz.Değil dostlar -arkadaşlar değil...İşin en güzel yanı ve cephesi belki de unutulan yönleridir ki okumak ve iltifat ...Madem ki burda hepimiz bir marifet sergiliyoruz edebiyat adına o halde okuyalım,okuyalım,okuyalım...Marifete iltifat etmesek de hiç olmazsa ikinci evreyi yerine getirelim.

Bir takım aykırı seslerin çıkacağını biliyorum,``hocam okumak zorunda mıyım...``Evet dostlarım edebiyat adına bir şeyler üretiyor, üretmeye çalışıyorsak önce okumalıyız.Pek çok dinde olduğu gibi bizim dinimiz ve öğretisi de ilk olarak peygambere oku emriyle gelmedi mi...Yaratan da bunu emrediyor ``Okumak``

Pek çok dostla günlük iletişimlerimizde gündeme geliyor;okumayan toplum olduk diye de onlara ve kendime sorduğum en son ne zaman okudun-okuduk ...oluyor.Bizler ki edebiyatın bir dalında ya da bir çok dalında eser ortaya koyan insanlarız acaba edebiyata saygımız var mı ,varsa okuruz okuruz...okumalıyız.

İlk önce burda başlamalıyız okumaya.Bu sitede hergün onlarca eser ortaya konuluyor her nekadar eser olup olmadığı tartışılsa da ...Bir emek ve yürek konulmuş ortaya ,beğenirsin beğenmezsin hiç olmazsa oku...beğenmiyorsan iltifata gerek yok.Eleştir kırmadan ,dökmeden.Geriye dönük şöyle eserlerinize bir bakınız kaç kez tıklanmış ,kaç kez okunmuş...Göreceksiniz ki kırklar, elliler, yüzler...Oysa biliyorum ki bu sitede binler var üye, yazar, okuyucu...Nerdeler ,nerdesiniz?
Yoksa amacınız ,amacımız sadece kendi egomuzu tatmin için yazdığımız üç beş kelimeyi asmak mı...Bu edebiyat olamaz ve de edebiyata saygısızlıktır.Böyle düşünenler varsa ki yorumsuzum bu konuda sanırım boşa kürek sallıyoruz yıllardır.

Evet sevgili dostlar ,canlar cananlar...
Ne dersiniz bugünden tezi yok acep bu hayalimi ,idealimi gerçekleştirmem için bana bize yardımcı olur musunuz.Ne mi yapacağız ...Hergün siteye girdiğimizde en az on şiir yazı deneme ,hikaye,makale hangi alansa ilgimiz istidadımız o konuda yazı okumaya var mısınız,okur musunuz...İstemiyorsanız iltifat yapmayınız ama lütfen edebiyat ve sanat adına okuyunuz...Biz okumuyorsak üreten insanlar olarak halk elbette okumaz...

Tasavvufta insanın yaratılışı erenler tarafından şöyle resmedilir;``Ben gizli bir hazineydim,bilinmek istedim``dahası bu anlayışın bir hadisi kutsi olduğu da rivayet edilir.İşte sevgili Sende Yaz  yazarları şairleri içimizdeki gizli hazineleri keşfetmenin zamanı geldi de geçiyor.Okumalısınız,okumalıyız ki güzelliklerin anlamı ve değeri olsun...
( Zarar Gelmez Okuyan Yazandan başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 29.06.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu