1 Kadınları Yürekten Anlamak - Kk

Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 16.03.2024
Okunma Sayısı : 1259
Yorum Sayısı : 2
Kadınları Yürekten Anlamak - Kk
Toplumsal Gerçeklik Ve Sosyal Medya Üzerine:

Kadınları sevmedik mi? Aksine, onları birer sanat eseri olarak gördük, her detaylarına hayran kaldık. Saçlarını, ağızlarını... vb. Evet, her şeylerini inceledik, ama gözlerine dikkatlice bakmadık, çünkü onların ışıltısına yakalanmaktan korktuk.

Toplum olarak dokunmayı severiz, ama sadece izinle. Dini motifler, bu sapkın eğilimleri haklı çıkarmaya yetmedi. Adaletin gecikmesi, sapıkların cesaretini artırdı, hatta çocuklara bile dokunmaktan çekinmediler. Kadınların sessizliği, onların ne kadar büyük bir acıya dayandığını gösteriyor. Sustular, çünkü seslerini duyanın olmadığını biliyorlardı.

İstatistikler ürkütücüdür. Her üç kadından biri intihara teşebbüs etti, ama kimse bunu ciddiye almadı. Çünkü futbol maçı kaybetmek, bir kadının yaşadığı acıya göre daha önemliydi. İşte buradayız, kadınları kullanmayı sevdik. İşte, okulda, siyasette, her yerde. Ama artık anlıyoruz ki, kadınları kullanmak, aslında kendimizi kaybetmek demek. 

Türkiye nereye gidiyor? Diye soruyor herkes birbirine.
Oysa cevap ne kadar da açık değil mi? Türkiye hızla ve şevkle karanlığa gidiyor. Hatta koşuyor…
Çünkü kadın yok oluyor, yok ediliyor Benim annem, kız kardeşim, sevgili kızım yok oluyor…Kadını yok olan ülkenin gideceği yol bellidir. Karanlık ve onursuz bir gelecek…

Onurlu bir gelecek için hassasiyet gösteren, haysiyetiyle mücadele eden kadınları yüreğimizden öpüyoruz, ama bu sefer gerçekten. Onların güçlü ve mücadeleci ruhlarına saygı duyuyoruz. Atatürk'ün bize öğrettiği gibi, kadınlar da vatan için savaştılar, ama biz onların mücadelesini görmezden geldik. 

Türkiye'nin geleceği, kadınların elindedir. Onları yok sayarak, aslında kendi geleceğimizi de yok ediyoruz. Artık kadınları görmeli, duymalı ve onlara değer vermeliyiz. Çünkü kadınlar, hayatın en güzel renklerini temsil ediyorlar ve bizlerin de onlardan öğreneceği çok şeyimiz var.

Ve bu makalemizi, kadınların değerini vurgulamak ve onlara olan saygıyı daha da artırmak için kaleme aldık. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın meşrulaştırılması ve metalaştırılmasına değil, tam tersine, bu konuda farkındalık yaratmaya odaklandık.
Saygılarımla.
Yazan : SagirZadeOzaN 📝
( Kadınları Yürekten Anlamak - Kk başlıklı yazı sagirzadeozan-ozan tarafından 16.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.