Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 9.03.2024
Okunma Sayısı : 769
Yorum Sayısı : 3
Bugünün Bilimsel Mizahı Akıllı Telefonların Gizli Yaşamı -5
Akıllı telefonlar... Onlar olmadan bir günümüzü bile geçiremiyoruz. Peki hiç düşündünüz mü, bu zeki cihazlar biz uyurken ne yapıyor?

Gece Yarısı Uygulama Partileri

Saat gece yarısını vurduğunda, akıllı telefonunuzun ekranı kararır ve uygulamalar özgürlüklerini ilan eder. Instagram, selfie çekim yarışmaları düzenlerken, WhatsApp grupları dedikodu turlarına başlar ve bitmek bilmeyen grup mesajlarıyla gecenin sessizliğini bozar. Tabii ki, Tinder uygulaması, ekranın bir köşesinde kendi başına swipe yapar.

Gizli Batarya Diyetleri

Telefonunuzun bataryası neden bu kadar çabuk bitiyor dersiniz? Çünkü gece boyunca, uygulamalar gizlice batarya diyeti yapıyor. Facebook, video izleme alışkanlığını azaltmaya çalışırken, oyunlar grafik kalitesini düşürmek için komplo kuruyor. Ve bu diyetlerin sonucu mu? Sabah uyandığınızda bataryanızın yarı yarıya azaldığını görüyorsunuz.

Sensörlerin Gizli Hayatı

Akıllı telefonunuzun sensörleri de boş durmuyor. Yakınlık sensörü, karanlıkta saklambaç oynarken, ivmeölçer yer çekimiyle dans ediyor. GPS ise, dünya turuna çıkmış gibi davranıp, sanal bir macera yaşıyor. Bu sensörler, siz farkında olmasanız da, sürekli olarak etrafınızdaki dünyayı algılar ve tepki verir.

Son Söz

Bu mizahi makale ile akıllı telefonlarınızın gizli yaşamına dair eğlenceli bir bakış sunmayı amaçladık. Unutmayın, teknoloji hayatımızı kolaylaştırsa da, arada bir gülümsemeyi ve hayal gücümüzü kullanmayı ihmal etmemeliyiz.

Umarım bu makale, günlük teknoloji kullanımımızı biraz olsun mizahi bir dille ele alarak, sizlere keyifli anlar yaşatmıştır.
Yazan :SağırZadeOzaN





( Bugünün Bilimsel Mizahı Akıllı Telefonların Gizli Yaşamı -5 başlıklı yazı sagirzadeozan-ozan tarafından 9.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.