Düşün…
Her gün aynı şeyi yaptığın ve yarın da aynısını yapmaya devam edeceğini bildiğin bir hayat seni ne kadar heyecanlandırabilir ki? 
  Bir hafızı hocasının güveni ayakta tutmalı. İçinde güven olmayan bir gönül olsa ne olur ki?  Bir ağaç vardır dalları renk renk çiçek çiçek o ağacın kökü yoksa niye vardır ki o çiçekler mesela? Hocam bana güvensin ki bende sırtımda taşıyayım vefayı, hocam beni mahcup etmesin ki aleme benimde başım hep eğik kalsın hocamın önünde, hocam beni sebepsizce sevsin ki bende taşıyayım onu minnetle kalbimde. 
    Ben hafız okurken susman gereken yeri, durmam gereken sınırı, sabırlı öğrendim. Her olumsuz bir şeyde gözlerimi kapatıp parmaklarımla “sabır sabır “ diye mırıldanmaya öğrendim. İnsanız netice de olur ya kırılırız. Ben o kırılan kalbimi benimle saracak dostum diyeceğim kimsenin olmadığını öğrendim şu fani alemde. Yalnızlık değil aslında bu; 
    Kendi başıma kalmak, kendime kalmak, kendimle kalmak….     

Hafız Sehle Nisa Korkmaz
( Sabır başlıklı yazı sehle-nisa-korkmaz tarafından 1/16/2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.