Böylece siz aynı konunun aynı noktalarına biliş buluş yapmak için boş boşuna zaman, emek harcayıp yeniden ve yeniden dünyayı keşfetmiş olmazsınız. Geçmişte harcanan “kolektif emek zaman” şimdi sizin üzerinize “bindirilmiş (modüle edilmiş) bir yük ve manyetik enerji polarizasyonudur”.

 

Ve yine kolektif emek zaman şimdilik başka hayat üzerinde olmamakla sizin üzerinize açılmış üstel bir zaman ve zaman tüneli olan kurt deliğidir.

 

Kolektif emek nedenle ilgilisi olduğunuz konuda size aktarılan her bilgi ve bulguyu keşfetmeniz için harcamanız gereken emek ve zaman, kolektif emek nedenle size boş zaman etkinliği olarak yansır.

 

Ya da boş zaman sizin ilgilisi olduğunuz konuda bilinmeyen ilgi konularınız üzerinde sizin mesai yapmanıza olanak sağlar. Kolektif boş zaman size yeni bir düşünsel eylem ALANI AÇAR.

 

Ayrıca transfer emeklerin her biri kolektif alan içine açılan birer kurt deliğidirler. Transfer emekler kurt deliklerini birbirine bağlar. Sosyal bileşimli üstel durumlar sizin dışınızda ve sizde olmayan bir kolektif kapasite geliştirir.

 

Sosyal bileşenli üstel grup yansıması içinde organize olma, potansiyeli vardır. Kitle ya da kütle olmanın kendilik direnç gücü vardır. Yine sosyal bileşenli üstel yansıma içinde koloni olmanın, sürü olmanın, kalabalık olmanın, topluluk olmanın kontrolsüz gücü vardır.

 

Sürü öbekledir ve bölünebilir. Sosyal kütle içindeki öbeğin üstel durumu, grubun gücüdür. Grubun çekiciliğidir. Grubun çekiciliği izole bir alan ve izole bir düzenlilikle girişince grubun çekiciliği kültürel bir totem yapının yansımalarını ortaya koyar.

 

Sosyal alan içindeki kurumlar tıpkı kişi öznelerdeki organlar gibi sosyal bileşenli grup gücünün organlardırlar. Kurumla sosyal yapının organ elleridirler.

 

Sosyal bir grup gücünün oluşmasına ve grup gücünün üstel durum yansımasının ortaya koymasına doğa da etki eder. Doğanın kişilere gösterdiği direnç karşısında hayat, kişileri birleşmeye zorlar.

 

Öznelerdeki doğanın bu zorluklarına karşı birlikte karşı koyma direnci, kimi hayat türleri üzerinde sosyal oluşu; grup gücünü ve grup gücünün üs sel yansımasını ortaya çıkartmıştı. 


Sosyal grubun grup gücü yeni bir üstel durumla, yapabilirliktir. Muktedirliktir. Sosyal grup ile kişi yeni bir güç kuşanır. Ancak hemcinsleri insan yapan, uzaya götüren güç üreten kolektif güçle donanır olmasıdır. 

( Hemcinslerin Tarihi 2 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 20.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.