Hayatın Pınarı Olan Büyülü Bir Dünya-1-

 2022 kısa ve öz edebiyat aşkı sözleri! Edebiyat ile ilgili sözler - Yaşam  Haberleri

  

 Kaç gündür uykusuzdum bilemiyorum, bir an sızmış kalmışım benim gibi dağınık duran kanepenin üzerine, papatyam gittiğinden kaybolduktan sonra, ben beni kaybetmiş her yerde onu ararken bitkin ve yorgun kalmış kanepede uyuya kalmışım. Kaç saat uyduğumu da bilmiyordum. Gözlerimi açtığımda, odanın lambası kısık kısık yanıyordu ya da dünya bana kısık gözlerle bakıyordu. Nede olsa papatyamı kaybetmiştim. Onunla Üniversitede tanışmıştık, aynı sınıfta aylarca okurken birbirimizi fark etmemiş, edebiyat dersinde ikimizde aynı soruya ayağa kalkarak cevap verdiğimizde tanışmıştık. Hangi yazardı hatırlamıyorum soruda o adını hatırlamadığım pardon aklıma geldi Orhan Pamuğa hangi nedenden dolayı Nobel ödülü verilmiştir sorusuna aynı anda” Kentinin melankolik ruhunun izlerini sürerken kültürlerin birbiriyle çatışması ve örülmesi için yeni simgeler bulan' Orhan Pamuk'a verilmiştir” cevabını verince, ikimizin de edebiyat dünyası hayatın pınarı olan büyülü bir dünya olduğunun farkına vararak okul çıkışında tanışmış ve sohbetimiz edebiyat üzerine devam etmişti. Ben onu her gördüğümde gülümsemesini açan bir açan bir papatya benzettiğim için, adını papatya koydum kendisi de bu ismi beğenerek hep papatya diyerek çağırmamı söyledi. O kadar neşeliydi ki ona Birhan Keskin’in dizesi olan” dürtme içimdeki narı damlayacak, üstümde beyaz gömlek var” yani nar yediğim değil, seni sevdiğim için aşk içimde papatyaları açtırırken gömleğimde beyaz o nedenle kalbimde açan çiçekler belli olacak diyerek şakaları yapınca.


-Belli olsun canım birbirimizi sevdiğimiz.


   Diyerek boynuma sarılmasını istediğimde, her defasında bunu söyler boynuma sarılmasıyla dünyanın en mutlu aşığı olurdum. Günümüz dünyasında, insanların davranış sınırları öngörülemez bakış açısıyla sıradanlaşırken zamana, duruma ve ortama göre değişmekte ve bu durum zamanla gösterilen tepki ile sınırları fark edilse de bizim dünyamızdaki tutum ve davranışımız o kaybolana kadar hiç değişmedi ve sıradanlaşmadı hep aynı samimiyetle koruduk sanıyordum, belki yanılmış olabilirim sonuçta beşerim şaşarım onun gibi. Acaba hangi tepkinin neticesinde, bu tepkisini bana göstermeden kayboldu ve gitti çözemedim bunlar benim teorilerim sadece. 


  Papatyamla dinlediğimiz Orhan Babanın “bir görüşte âşık oldum” eserini dinlerken, hep ayağa kalkarak bizi anlatan o melodilerine, saygı duruşunda bulunuyorum, ondan bana kalan tek şey bu şarkımızdı.

Mehmet Aluç

Arkası Yarın İnşallah
Görsel alıntıdır
( Hayatın Pınarı Olan Büyülü Bir Dünya-1- başlıklı yazı kul mehmet tarafından 27.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.