1 Yalnız
Yalnız

Sabaha baş ağrısı ile açmıştı gözünü  söylene söylene çıkmıştı yataktan . Gün onun için geceden ibaretti yaşadığı ömür boyunca gecelerin adamı olmayı tercih ettiğini söylerdi ulu orta.


Geceleri uyumaz sabahları uyandığında söverdi . Bu hayat düzenini yıllardır götürüyordu seviyordu gecenin ölüm dolu yalnızlığını.


Akşam üzeri kurulur balkonuna koyar önündeki sofraya her gün tazelenen yemişleri çayını doldurur ve uzaklara veya kitabına hatta bazen apartman önünde oturan çocukları izlemeye dalar.


Yalnız olmayı çok sever lakin bazı bazı çok sıkıldığında apartman görevlisini çağırır sohbete. Pek sevdiği söylenemez aslında ama sıkılmaktansa iki üç saat çekiyor Anadolu kokulu dostunu.


İşe gitmez babadan kalma bir mirasyedi olmuştur hep . Şimdi de abisi bakar, koşuşturur tüm işlere . Hiç bir şey istemez yediği içtiği olsun da abisi bile umurunda değildir.


Yüksek lisans tezi yazıyor bu aralar her gün yazdıklarını sile sile kaçırmış son teslim gününü, tezi kabul ettirmek için tüy bitmişti dilinde .


Hayatı yatağı, balkonu ve arada gittiği tekel bayi arasında geçiyor.  Ne soranı var ne sorduğu. Yalnızlık onu gün gün eritiyor o ise kendini kandırıyor bundan memnun olduğunu söyleyerek. Çok ağladığı gece var cenin pozisyonunda yatağında.


Ağlamak onun kurtuluşu, uykuya dalış anahtarı... Bu gece de aynı şey olacak, yarın da her zaman sırtında küfe olacak yalnızlığı... 
( Yalnız başlıklı yazı İslamokan17 tarafından 26.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.