Hüzn-gâh

Ruhunu dinginlik ile bastırmaya çalışıyordu. Sinirlenmeyecekti kızmayacaktı bunun için kendine direktifler veriyordu. Derin nefesler alıyor ona kadar sayıyordu bacağını masanın altında sallıyordu. Sakinleşmek için elinden geleni yapıyordu.
Yüreğinin içini kin mi intikam mı bürümüştü bilmiyordu hüznünü yaşları belli ediyordu her nefes alışınca dahada hızlanan sıcak göz yaşları sicim sicim  iniyordu gözlerinden.Başını önüne eğdi hıçkıra hıçkıra ağladı hayatının bu en saçma gününü yaşıyordu.
Ne kadar zamandır ağlıyordu bilmiyordu ama ağladıkça sakinliyor sakinledikçe daha da kendine geliyordu. Ağlamak güzeldir diyordu Sezen bunda hiç haksız değildi.
Ağlayarak çokça zaman geçirdiğini güneşin semaya vedasını izlerken farketti bir yaş ağlamaktan kızarmış yanaklarında asılı kaldı bir peçete aldı yüzünü sildi içi rahat etmedi yüzünü yıkamaya gitti ve aynadan ağlamaktan kan reva olmuş gözleri  peşmürde haline acıyan bir tiksinçlik ile baktı. Kendisinin olduğunu idrak etmesine bile inanmadı bir insan bir günde bukadar çöker mi?
Yüzünü yıkadı eline geçen ilk havlu ile kurulmaya niyetsizce yüzünü sildi ve evden çıkmaya karar verdi hangi montu aldığına bakmadan cüzdanını almadan anahtarını aldı ve kendini yağmurdan bıkmış şehrin sokaklarına boğulmak istercesine attı.
Yürüdü yürüdü kaldırımlar, yollar, yokuşlar geçti içinde bir nebze soğukluk hissetmedi gerimi geri döndü ayaklarını sürüye sürüye ait olmadığı sokağa, eve hatta odaya...
Akakiy Akakiyeviç geldi aklına Gogol adeta onu yazmıştı yoksul bir yanlızlık çekiyordu yada Raskolnikov korkak yalnızlığında anlatmıştı onu Dostoyevski. Bilmiyordu şuan hangi kitabın karakteri ile eşdeğer olduğunu ama bildiği Bir şey varsa o da hiç bir şey bilmediğiydi.

( Hüzn-gah başlıklı yazı İslamokan17 tarafından 7.01.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.