1 Yeni Gün

                    Yeni  Gün

Telefonun alarmını susturmak için doğruldu yataktan telefonu aldı eline alarmı susturdu dün geceden yarım kalmış sohbet mesajlarını tamamladı sonra attı yastığın sıcaklığına yine kendini. Tavanı seyretti avizesiz öksüz kalmış ampülü inceledi perdelerin dalga galga olmuş desenlerinden gözlerini geçirdi ve bu odayı ilk defa inceler gibi duvarda asılı saate bakarak zihninin uzak ülkelerinde derin denizlerine daldı.
Kalkmam lazım duş alamam lazım giyinmem lazım işim gücüm için çabalamam lazım yapmakla mükellef olduğu şeyleri düşündükçe mechul yarınlarına küfür eder olmuşu.
Yaşamak bildiği sadece bir monotonluktu yaşadığından emin olmamıştı. Hayatına kimseyi almadı almaya çalıştıkça yanlızlaştı yanlızlıklaştıkça monoton hayatında silik bir harfe dönüştü.
Evden çıkınca karşı komşusunu tanımıyor bakkaldan geçince selam verecek bakkalı tanımıyor iş yerinde  yan masa arkadaşını isminden başka tanımıyor o sadece nefes alıyordu yaşamıyordu.
Nerden hatırladığı ve kimin söylediğini hiç bilmediği çok sevdiği bir cümleyi hatırlatır sürekli kendine " Adını hatırlayan son kişi öldüğünde işte ozaman sende ölmüş olursun." onun adını hatırlayan varmıydı yada varlığından haberdar olan sadece çok sevdiği tanrısı mıydı?
Yaratılıştab bu yana insan oğlunun yanlızlık ile mücadele ettiğini söyler durur bu söylediklerini kendini kandırmaktan ileri geçmediğinin farkında olmadan.
Doğruldu yataktan duşunu aldı giydi üstüne ütüsüz gömleklerinden birini bir demlik çay koydu ocağa ardından hailansın diye yumurtaları koydu tuzlu su dolu bakır cezveye kahvaltı hazırlayacak uzun uzun yanlızlık kokan bir kahvaltı yapacaktı en seviği aktivitesi buydu yanlızlık dolu pazar kahvaltıları.
Dışarı çıkacaktı sonra amaçsızca çarşı pazar gezip vitrin inceliyecekti sonra geçen ay sonu  beğendiği gömleği almaya gidecekti mağazaya  daha sonra zafer kazanmış komutanlar gibi gerine gerine yürüyecek ve bu ayın ödülü olarak en pahallı baklavacı da baklava yiyecekti bunu hak etmişti. Yanlızlığın mükafatını böyle almalıydı.
Eve geldiğinde televizyon izleyecek daha sonra uyumaya gidecekti yarın sabah mesai başlayacaktı  Lakin önce kahvaltı yapmalıydı tavşan kanı ayından yudum almalı haşladığı yumurtaları bir güzel yemeliydi işte ozaman kendi varlığına hükmetmiş olacağını düşünüyordu.

( Yeni Gün başlıklı yazı İslamokan17 tarafından 4.03.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.