Merhaba yavrucuğum

 

‘’Geçmiş zaman ile yaşarken her anımda. Düştüğün durumu adım gibi bildiğimdendir yüreğimin bu denli yanması. O yoldan bende geçtim. Kıyafetlerim yırtık dökük, uzuvlarım yara bere içinde hala. Aklıma geldikçe kanar. Sahi düşündükçe yüzünden gülümsemenin gideceğini, büyüyüp adam olacağını yüreğime saplanan bir bıçak darbesi oluyor kederim. Kendimi başka işler ile oyalıyorum.

 

Seni pamuklara sarıp sevmeli. Ayağına taş değmemeli. Gözünden akan her deryayı kalbime şifa kumbaramda biriktirmeli. Sevgin çoğul kalbindeki sonsuz muhabbetten. Yine de bencilliğimi bağışla. Kimseyi sevme benim gibi. O kadar ihtiyacım var ki sevgine. Düşürme beni gönlünden ırak. Hatalarımla sev beni.

 

Hastaneye her gidişimizde aklıma takılan bir soru oluyor. Şifa mı bulmaya gidiyoruz yoksa şifa mı olmaya gidiyoruz. Seni gören hüznünü kapının eşiğinden geçirmiyor. Kim görse seni yüzünde gayri ihtiyari bir neşe ağacı yeşeriyor. Yüzünü kısıp gülümsemen yok mu yavrucuğum? Beni oraya gömsünler.  

 

İsa Aleyhisselam döneminde yaşasaydık. Muhtemelen o da kıyamaz sana tıpkı ölüleri rabbin izniyle dirilttiği gibi, beyninin hasar görmüş yerini de onarırdı mübarek eliyle. Sonuçta bir peygamber. Masumiyetin ne olduğunu adı gibi bilir. Seni çok severdi.

 

İnsan doğar büyür ve sonra göçer. Hani avuçlarında sakladığın cennetimiz var ya. İşte eğer bir gün göçersem. Seni o kusursuz yerde bekliyor olacağım. Sakın benim için üzülme. Korkmadan yaşa. Sev yaratandan ötürü yaratılmış her bir zerreyi. Çünkü sen sevince bir başka güzelsin.

 

Bazen yalnız kaldığını hisseder insan. Arkadaşları, ailesi kim varsa önemsediği bir anda uzaklaşıverirler etrafından. O anlarda üzüntüye kapılma. Allah’ı ve Sevgili Peygamberimizi hatırla. O(Sav), her türlü zorluğa göğüs gerdi. Rehber oldu bize. Dara düştüğümüz her anda ona bir selam gönderelim diye. Bugünler gelmez sanma yavrucuğum. Zamanın raf ömrü kısa. Bulduğun her fırsatta bir fidan dik. Hepsinin bir ismi olsun. Avuçlarında sakladığın cennetimizde yeşerecek fidanları kendi elinle büyüt yavrucuğum. Ve sakın ümitsizliğe kapılma. Her şeyin bir çaresi var. Elim çok üşüyor. Elimi de alabilir misin avucunun arasına? Seni kocaman yüreğinden öpüyorum’’

Devam Edecek

 

( Beni Otuz Sev-1 başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 23.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.