Merhaba yavrucuğum

"Hasta olduğunu öğrendiğimden beri benimde bir yanım hep eksik. Soluduğum havada tatsız bir telaş var. Hep bir koşuşturma halindeyim. Seni hep hastaneye götürüyorum. Sen parka gidiyorum diyorsun ya hani. Benim boğazımda bir düğüm kalıyor. Sana belli etmiyorum. Yine de anlıyor gibisin. Ellerin yüzümde geziniyor. Teselli oluyor tebessümün. O kadar masumsun ki gözyaşlarımı bile senden gizliyorum. Olurda ürkütür diye seni.


Hastalığını öğrendiğim ilk gün annemi aradım. O da benden gizliyordu gözyaşlarını. Senin kadar olmasa da bende zeki bir çocuktum. Anlıyordum annemin de bende olduğu gibi bir parçası eksikti. Telefonda birlikte ağladık. İmtihan biliyorum. İsyan etmiyorum. Yine de masumiyetim olan sana da denk geldi bu hastalık denen illet.


Fotoğrafını görünce doktorların verdiği raporun üzerinde kendimi tutamıyorum. Göz çeşmem salıveriyor kendini. Taşacak bir ırmağa dönüşüyor hüznüm. Beni ne kadar seviyorsun dediğimde" otuz seviyorum diyorsun" ne olur büyüyünce de otuz sev beni. Bu masumiyetini kaybetme. Beni oraya gömsünler.


Kalbimde bir kuş cıvıltısı sesin. Gülüşün Kevser suyum. Esirgeme benden hiçbirini. O kadar ihtiyacım var ki buna. Yaşama nedenimsin. Dünyanın yaşanabilir bir yer olduğuna artan inancımsın. Sevgine susamış gönül bahçemi susuz bırakma.


Sağ elini açamıyordun daha altı aylıkken fark ettim. Sanki elini açtığında kaçacakmış gibi büyüsü. Sana anlattığım masaldaki yeri saklıyorsun avuçlarında. Kimse görsün istemiyorsun. Görmesinler zaten. Kem gözlü canavarlar giremesinler o diyara. Orası bizim dünyamız. Orası bizim saklı cennetimiz.


Ayaklarında dengesizlik var diyorlar. Dengesiz herifler bilmiyorlar ki uçmaya hazırlanan bir kuş olduğun için yürümeyi kendin seçmedin. Bilmezler onlar. Bilmesinler de.


Miraç'ım yükselişim. Dünyayı farklı gözle görüşüm. Sevgine layık mıyım bilmiyorum. Bu bilmeyiş kahrediyor beni. Kimi görsem darda yardımına koşuyorum. Sıkıntılarına çareler arıyorum. Kıldıkları ilk namazlarına, okudukları ilk kuran harflerine vesile oluyorum. Dualarında çaresizlerin çaresi olana senin adına dua etsinler diye. Gök yağmura susamış gibi gözlerimle birlikte akıyorsa her biri dua oluyor sana yavrucuğum. O kadar kalabalık ki yardımına koşan meleklerin. Gözüm hiç arkada kalmıyor. Niye kalsın ki. Sen benim büyüme arkadaşımsın. Sevgiyi öğrendiğim öğretmenim. Senin kocaman yüreğinden öpüyorum."
Devam edecek

( Beni Otuz Sev başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 22.04.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.