SOKAKLARIN KANUNU BAŞKADIR.. Hükmü verende  uygulayan da sokak daki  kişidir.. Sokakların Kanunu, konuşmaya basladıgında, devletin kanunları sessizliğe gömülmeye baslamıştır.. 
Türkiye de "sistematik diğer terör" ün adı olan Mafya, 1980 İhtilali den sonra var olmaya başlamıştır.. 1980 lerin sonuna kadar var olan kabadayıların hepsi hem yürek adamı, hem de zeka küpleriydi ama asla mafya değillerdi.. Haksızlık mı var? Çözüm merkezi.. Adamın malını satalacagım diyerek gadpetmiş hem parayı hem evi mi ver miyorsun? Sonucuna katlanırsın.. Dönüşümü ilk bu kabadayılar faeketti.. Ve bir şeyler olduklarını anladıkları için bu sistematik gruplarla iyi geçinmeye calışdılar. Bunlarla da çatışmaya zaruret olmadıkça girmemişlerdir..
1989 lerin sonuna doğru Erkan Gürvit in MİT raporu dışarıya sızınca vatansever çocukların nasıl kandırıldığı ve kolay paraya ulaşmaları cezaevinden çıkınca nasıl tanıştıkları ve bu yozlaşmanın siyasal sonuçları olarak liboşların ve ılımlı Müslümanların önünün siyasetten açıldığı yakın tarihi gerçeklerdendir..idealist solcular ve idealist ülkücüler cezaevlerinde ve cıkışlarında derslerini alanlar kendi köşelerine çekildiler.. 
Mafya yapılanmasının, TC açısından ağır sonuçları olmuş tetikçi olarak kullnılan bir kısım zevat, pkk lı dıyerek faili meçhuller le kürtlerle aramıza kan davasını sokmuş, tarihi partilerin ve başbuğun iktidar olma ihtimalini ortadan o dönem itibari ile suçlu muamelesi yapılarak siyasal sonuçlar doğurmuştur..  Türk devletinin omurgası bürokratlar emekliye sevk edilirken AMERİKAN vari prensler getirilerek TC talanı başlamıştır. O zaman ki damat ta neticede Amerikan ın bizim çocuklar dediği ihtilalciler in damadı..Elbette TC için iyi şeyler olmayacakdı.. 
MHP den ikinci parti çıkarılırken iktidar partisinin basına daha önceden parti kimliği olmayan birisi getirilerek" yagma hasan ın böreği"düzenine ivme kazandırılmıştır.. Tabi bu kurgusallığın, bir çok aktörleri, bir çok kurul ve kurumları vardır.. BURADA sadece sebeplerden birisi olan  kabadayılıktan mafya dönüşümü  ve arasındaki farkları ortaya koyacağız.. 
MAFYA İLE KABADAYI ARASINDA NE FARK VARDIR
1-Mafya önceden konuşur, racon keser, cart curt yapar. Kabadayı hiç konuşmaz. Ortama girdiği anda havası herkesin nefesini keser. En son  konuştuğunda işini bitirmiştir.
2-Mafya olmak matik olmak gibidir.İşi çamaşır makiması yapar, deterjan öğünür. Ya da El s*ki ile gerdeğe girmek de diyebilirsin. . Mahallenin özenti çocukları bir rugan, bir ceket bir paket sigaraya matik olmaya hazırdır.. Kabadayı asla işini başkasına gördürmez. Racon kesmez. Kulak keser, parmak keser, baş keser ama çocuk da olsan sözünü kesmez dinler.. Sözünü de yemez..
3-Mafya demek illa devletten bir köprü ortaklığın var demektir.. Oradan yol almazsan sen mafya olamazsın. Olsan da sana ancak o*uruk kabadayısı derler.. Y a ilk işte postu deldirirsin ya da yakayı ele verir kelepçeyi gelirsin..Kabadayı için devlet her zaman kutsaldır.
4_Mafya askere polise de ateş eder.. Muskasına da hain diye  yazar. Kabadayı, Çakırcalı efe gibidir. zabite asla sıkmaz" siz gidin efendileriniz gelsin"der  kendisi dağa cekılır.. Kabadayı Polise jandarmaya ateş etmez..
5-Mafya Kokain den vazgeçmez Sosyetiktir.. Kabadayı nın en lüksü varsa ortamı bir cigaralıktır..
6-Mafya, kadına düşkündür vereni cami duvarımda s*kerler der ve geçer Kabadayı başkasının namusuna bırak el atmayı, göz bile atmaz..
7-Mafya fosayak sever Komisyona bakar Yağmasa da Gürler.. Kabadayı tıs demez. Gürlediğinide sel seylap olacagını bilirsin
8-Mafya pusuya yatar, pusuya düşürür.  Kabadayı gözünün içine bakıp senin erimeni izlerken sıkar..Birisinde haberin olmadan ölürsün diğerinde göz göre göre gidersin..
9-Mafya aptalı korkağı sever. Söğüşü kolaydır.. Kabadayı Yiğidi ve akıllıyı sever..Hatta öylesini yanından ayırmaz.. 
10.Mafyya nın işi bitti mi devlet ümüğünü  sıkar.. İşini bitirir.. Çünkü tüm yol haritası devletin elinde zaten vardır.. Kabadayı yı devlet bitiremez.. Ne zaman en yakınındakini satın alır korkutur o zaman an cak işini vitittirir..
Yakın tarihimiz hem sistematik örgütlerle taln edilmeye çalışılmaktadır.. Buna karşı namuslunsamların ses yukseltmesi değil Hukukun HAKİM olması ile çözüm üretilir.. Korkusuz bürokrasi ve yargı üyeleri ile çözülür.. 

( Dönüşüm Tarihçesi Sokakların Kanunu başlıklı yazı HALİLİ tarafından 21.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.