Mübarek Ramazanla İlgili Birkaç Diyalog (Çalışma)
 

 
Mübarek Ramazan, kulun on ay gönlünü dünya ve nefsi ile tarumar ettiği çöle çevirdiği gönlünü dünyasını ömrünü, on birinci ayda onarması kuruyan çöl olan gönlüne ömrüne hayatına, cennetten yağan rahmet yağmurlarıyla sulaması, kuruyan çiçekleri rahmetle sulayarak yeşertmesi, akşam iftarda açan cennet güllerini koklayarak, cennette gezinmesidir.
 
Uyanmak için sabahı bekleyen kulun, Ramazan ayında sabah olmadan uyanmasıdır. Yolda beklediğinin farkına vararak yola devam etmesidir. Hayata bir şey katmadığını gören kulun koşarak hayata bir şeyler katmasıdır Mübarek Ramazan.
 
Mübarek Ramazan, biz hayat yolunda geride bir iz bırakmadan yürüdüğümüzü hatırlatarak, geride bir iz bırak merhametle gülümseme ile diyendir. Her şey biter acılar dertler kederler, bak bakalım gerinde dert keder çile kaldı mı diyerek şükürsüzlüğümüzü sabırsızlığımızı bize gösterendir.
 
Mübarek Ramazan, hak yolunda hakka insana gönüllere merhametle imanla yürüyene, yürüdüğü yolu on bir ay sonra gelerek hala bu yolda mı diyerek, Hakkın selamı ile gelerek, dalda açan cennet çiçekleri sizleri kıskanıyor diyerek haber vererek, beraber nuruyla yürütendir gülümsetendir.
 
Mübarek Ramazan, bize hayatı bir defa yaşarsınız ve biter, lakin benimle beraber yaşarsanız, bitmezsiniz solmazsınız ölseniz de ölmezsiniz, ben size her yıl erken gelirim ki, geç kalmadan bensiz gitmeyin diye, beni gönderen Yüce Allah size ne kadar merhametle sevdiğini söylemek göstermek içindir.
 
Mübarek Ramazan, bize Rabbinizin güzelliklerini dün unuttunuz benimle hatırlayın, gerekirse unutmamak için bir aylığına nöbette kalın ve sakın unutmayın diye size gönderdiği bir hatırlatıcı, cennette sizi karşılamak için Yüce Allah. C.C. Bir davetim sizler için diyendir.
Mehmet Aluç  
( Mübarek Ramazanla İlgili Birkaç Diyalog (Çalışma) başlıklı yazı kul mehmet tarafından 17.05.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.