Ver 200 bini al 50 bini…

Nasıl olur?

Yıllık faizin bile üzerinde bir oranı adama her ay ver..

Pazara gittiğinde  kğ 3 TL olan meyva yı alırken, 4 kg sını 10 tl den yap da alayım dediğinde matematiği bilen millet herhalde faiz matematiğini de bilecek kudrettedir.

Peki, bu körlük nereden kaynaklanıyor?
Kör eden bir kişi 24 yaşına kadar bulaşıkçılık yapmışsa, 27 sine geldiğinde 1 milyara (1 katrilyona )hükmeden ve  125.000 kişi yi dolandıran biri haline nasıl dönüştü?

12 milyon dolara çiftlik alabilen, birisi bulaşık yıkamadan önce kaba pisliklerini alırken mi projelendir di tüm bunları?
Bulaşıkçıların genel tiplemesine baktıgınız da hastalıklı sakat yaslı bır baska iş yapamaz nitelik de olduğu görülür..Oysa bu tosun gül yüzü ile pek ala garsonluk yapabilirdi.Tip baks la maaşı katmerlenir,bulaşıkçılıktaki asgari ücrete talim etmezdi..

Fetö Sakarya-Bursa- Balıkesir-Manisa ya ait coğrafyayı sıklet merkezi olarak kullanıp ,asıl babaları buralarda hukum suruyorsa ve yasal olarak BANK kelimesinin kullanılması HEM BDDK hem de REKABET KURULUNA ait yasalarda yasaklılık varsa OBEZ çocuk ,bedeni ile kafa ölçütü bir araya getirildiğinde nokta kafalı nokta beyinli çocuk bu işi nasıl becerdi ?
Yazılım uzmanı deniyor?Rap çi ,buılaşık cı olduğuna dair dikkat dağıtıcı yayınlar var.

Bu olayı yazarken aklıma dilekçesini yazdığım gariban Diyarbakır’lı çocuk geldi.

İstanbul da her zaman şu polis baskınları ile ortaya cıkan ama bir türlü engellenemeyen ,eskiden beş yıldızlı otellerde gördüğümüz kumar makınalarının bulunduğu kumarhaneler vardır..

Lunaparklardaki elinde çekiçle sincapın kafasına vurup delikten çıkartmazsın ama bu sefer öbür delikten çıkan sincap zincirleme olarak sizin iflahınızı keser Bu kumarhaneler de böyle…aslında hem aynı zürriyet…

Diyarbakır dan İstanbul a gelmiş biçare çocuk taksim olaylarından önce park ve bahçe olarak durup beton yığınına dönüşmezden avvel işsiz ve avare dolaşıp park tada sabahlarken şık giyimli bir beyle hanımın geldiğni ve kendisini işe alacaklarını söylemiş bir daire tahsis ettikten sonra üst bas temizlik derken evraklar imzalatılmış çocuğun üzerine resmiyette butik otel kafe  ama fiiliyetta akumarhane açılmış..İmzalatılan evraklar iş takibi şube acılısı vekaleti gibi temsil sağlayan evraklar.

Çocuk kumarhane olan yerde gece bekçisi olduğunu sanıyor ama aslında işveren işin içinde babası emekli de olsa emniyet müdürü,müteahhit şimdi hatırlayamadığım 3 lü bir organizasyon bugun Esenyurt da kumarhne yarın Küçükçekmece de olup gidiyor..Bu süreçde çocuk hala işveren olduğunu bilmiyor..Çocuğun bana anlattığı” abi bayan avukatlar geliyordu gecede 60.000 usd kaybedıyordu Ama banamısın demediği gibi daha sonra yine geliyor du.”Ağzım açık dinliyorum. ”şu aidatı ödesek de bu ay da şu yöneticinin aramalarından kurtulsak derken kadın 60.000 USD ı çöpe atıyor.Adalet mi lan bu”içimden geçiriyorum tabi …

Nişantaşı nda garsona viski içerken 500 TL bahşiş veriyorsa kumar daki 60.000 inin lafı mı olur? Kadın belki de aşk da kazanacağına inandığı için bilinçli olarak kaybediyor.”sen ne anlarsın diyorum biçare çocuğa”
Aklıma her neden se bu olay geldi..
Fetöcü adamın Bursa da malının üzerindeki tedbir kaldırılması malının el değiştirmesi ,idari soruşturmalarının 4 yıldan beri sonuçsuz kalması ve olay sonrası haberlerın dikkat dağıtıcı nitelik taşıması bana taksim dek inşaatlarda iş bulmak için gelen çocuğu hatırlattı…
Baskın gelmeden önce verilen haberleri her gün gelen nöbetçi kolluğun geçerken 50 TL almasını yazmıyorum. Oradaki saadet zinciri de bas-basma-basarken haber ver şeklinde kurulmuştu…Memleketin saadet zincirleri bitmez….SAF SALAK SANAYİ en produktıf sektör oldugu müddetçe


( Dolandırma Bak..çiftlik Bank başlıklı yazı HALİLİ tarafından 26.03.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.