SOSYETE KÖPEĞİ PAMUK 2


Günler çabuk geçiyordu her geçen gün dostluğumuz artıyordu .Yavaş yavaş düzelme oluyordu .Bu arada komşuları da rahatsız olmuşlardı kayın pederin.Bir köpek dadanmış buraya diye sitem ediyorlardı.Ama halini de görünce acımış ses etmez olmuşlardı .
Bir ay geçmişti ki bizim pamuk canlanmış tüyleri eskisinden daha parlaktı .Yemek getirdiğimde beni ayakta karşılıyordu daha da yakınlaştık birbirimize .
Gelip gitmelerden bizi artık takip eder oldu.Tam yürüyemese bile evimize kadar refakat ediyordu.Giderkende önüme geçip kafasını dizlerime sürtüp kaşı ağabey diyordu biraz kaşıyıp ondan kurtuluyordum tekrar önüme geçip kaşıtıyordu kendini .
Evden fırça yiyordum tabii köpek okşadın ellerini yıkamadan bir şeye dokunma (Söylemese yıkamıyacakmıydım ) diye.
Sonra bizim evin oralarda dolanır oldu,o kadar arabanın içinden bizim arabayı seçmiş onun altına alçak sürünme yapıp giriyordu.Bu yaştan sonra bekçi köpeği olmuştu artık..
Yemeklerini bir poşetin içine koyup veriyordum,evin bahçe kapısındaydı gözü elimde poşeti görünce kuyruk sallayarak koşup gelir elimi ısırmadan poşetini alır duvar kenarında yemeğini yerdi.Hiç onu ulu ortada yemek yerken görmedim mutlaka bir köşeye çekilirdi.
İki, üçlü gruplarla gezen sokak köpekleri yemeğine ortak olmak isterlerdi bazen bizden güç alarak onlara kafa tutardı.
Bazen elimde iki poşet olurdu, yemeğini verirdim onu koyup gelir diğerini de isterdi yok oğlum o çöp derdim sanki anlıyordu çekip giderdi.
Bu ara komşularda alışmıştı,bir iki kişi derken apartmanda oturanlar yan apartmanın da oturanların da köpeği oluvermişti.
İki blok kabul etmişti kendisini bazen bağırıyorlardı;
__Bak pamuk, pamuk ..
Zaten gözü apartmanlardaydı.Alır giderdi yemeğini duvar dibine.
Bazı geceler havlama sesini duyardık ,o sokağın köpeği olmuştu.Tüm arabalar ondan sorulur olmuştu.Gündüz akşama kadar yatar gece mesaisi başlıyordu.
Bu sıralar bazı olaylarda olmuştu onun kıymetini artıran.Arabalardan teyp çalmalar modaydı o zamanlar.Bir komşu anlattı;köpek havladı uyanıktım bir baktım balkondan benim arabanın yanında iki kişi balkon ışığını yaktım kaçtılar.
Bir başka komşu,kayın biradere araba lazımmış anahtarı verdim arabanın yanına yaklaştırmamış beni çağırdı sonra.
Rahmetli babam ziyaretime gelmişti arabayla bir yere gidecekti arabaya yaklaşınca hırlamaya başladı.Tamam oğlum biziz yabancı değil..
Bu gibi olaylar pamuğun yerini sağlamlaştırmış,benimsemişti bizim sokağı..
Bir ara belediye sokak köpeklerini topluyormuş diye bir haber duyduk.Hemen gidip bir tasma aldım.Taktıktan sonra hali bir acayip oldu geri geri gitmeler ön ayaklarıyla çıkarmaya çalıştı ,ne kadar uğraşsa da başaramadı alıştı tasmasına sonunda..
( Sosyete Köpeği Pamuk 2 başlıklı yazı HasanÖzaydın tarafından 1.06.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.