Babama Japonya'yı Sevdiren Kadın-64


...

“Bu kadının Adı Hitomi Kinugawa ve şu anda aranızda olan asil bir Japon Kadını… Ve benim Japonya’ya gelmeme, Japonya’da Japonca öğrenmeme ve Japonya’da ihtisas yapmama bir nevi vesile olan kadın… Hatta bana ve “Babama Japonya’yı Sevdiren Kadına” muhterem Hitomi Hanıma teşekkürlerimi borç biliyor ve bu teşekkürümü huzurunuzda kendilerine arz ediyorum.”

 

“Dr. Ayumi Hanım, yanlış bir evliliğin ürünü olarak dünyaya gelmiş, yıkılan bir evliliğin enkazında kalmaktan son anda kurtulmuştur. Daha ilk günden ona sahip çıkan ve kendi öz evlatları olsa ancak bu kadar bakabilecek insanlar olan ve Tokyo’da yaşayan Bay Akira ve Akiko-san’a yaptıkları onca fedakârlıklarından dolayı teşekkürü fazlasıyla hak ettiklerine inanıyorum.” 

 

“Babama Japonya’yı Sevdiren Kadın”ı alkışlarınız arasında sahneye davet ediyorum. Dr. Ayumi Hanımın öz annesi olan Hitomi Hanım efendiyi ve üniversitenizin Japon Dili ve Edebiyat bölümün mezun olmuş ve Kyoto’da eğitmenlik görevini başarıyla sürdüren değerli Yumi Hanımı da sahneye davet ediyorum.”

 

Dr. Ayumi bu güne kadar hiç tanımadığı öz annesi ve ikiz kardeşi ile karşılaşacak… Yıllarca evladının hasretiyle kıvranmış acılı bir annenin mutluluğuna şahit ve ortak olacaksınız.”

 

 Bir alkış tufanı koptu. Oturanların hepsi ayağa kalkarak alkışa devam ediyorlardı. Basın olarak gelenlerin flaş patlatmaları, farklı açılardan görüntü yakalamaya çalışmaları ile ortalık bir anda hareketlenmişti.

 

Dr. Ayumi de şaşkınlık içindeydi. Olayların kıyısından köşesinden haberdardı ama bu kadarını da beklemiyordu. Gözlerine inanamıyordu. Yumi de birebir kendisinin kopyasıydı. Yumi de şaşkınlık içindeydi. Yıllar sonra bir kardeşinin olduğunu öğreniyordu hem de ikizi…

 

Salondakiler önce Anne-kızın gözyaşları içinde kucaklaşmalarına şahit oluyordu. Anne kız bir bütün olmuşlardı. Hitomi Hanım gözyaşları içinde kızı Ayumi’yi kokluyor öpüyor, öpüyor kokluyordu. Yumi de her ikisini birden kucaklamaya çalıştı. Üniversite yönetimi de şaşkınlık içindeydi. Yapılan bu sürprizden onların da haberi yoktu.

 

Dr. Safa “Değerli davetliler, bizi dinlemekten dolayı gösterdiğiniz sabır için teşekkür ediyoruz. Görüyoruz aile her milletin temel taşıdır. Aile bağları koparılıp atılan toplumlar daima yıkılmakla yüz yüze kalacaktır. Aile toplumların temel taşlarından biridir. Sağlıklı ailelere sahip toplumlar, güçlü toplumlardır ve kolay yıkılmazlar. Toplumların sağlıklı olması ise ailelerin mutlu ve huzurlu olmasına bağlıdır.”

 

“Bilmeliyiz ki, çocukların karakterlerinin belirlendiği yer aile ocaklarıdır. İlk tepkilerini, kabul ve retlerini aile içinde yaparlar. İyiyi-kötüyü, güzeli-çirkini ve doğruyu ve yanlışı burada öğrenirler.”

 

“Mutluluk yuvası, sevgi ocağı ve huzur kucağının temeli sağlam bir evlilikle atılır. Hayatı boyunca birlikte yaşayacağı, kendisine yardımcı, refakatçi, arkadaş, sırdaş ve yoldaş olacağı kimsenin seçimi çok önemlidir.”

 

“Aile; kişinin huzur bulduğu bir ortam, hem neslin devamı için bir vesile, hem de kişiyi çeşitli kötülüklerden koruyan bir araçtır. Evlilik sadece iki cinsin bir araya gelmesiyle oluşmaz. Evlilik ciddiyet, hassasiyet ve haysiyet ister.”

 

“Eşler birbirine verdikleri değer, sevgi ve saygıyla mutluluk ağacını dikmeli, çocuklarda bu mutluluğun meyveleri olmalıdır. Çocukların varlığı, sağlığı ve başarıları bu meyvenin çekirdeğini fidana dönüştürür. Mutlu olmayan eşler, mutlu çocuklar yetiştiremezler.”

 

“Eşler birbirine hem dost, hem arkadaş ve hem de sırdaş olmalıdır. Sevgide cömert ve nefrette cimri olunmalıdır.”

 

“Aile yapısı güçlü olmayan toplumların çözülmesi ve çökmesi elbette kaçınılmaz olur. Aile değerlerini kaybeden toplumlar özlerini kaybederler.  Paylaşmak evliliğin en temel taşlarından biridir. Hayat denizinde sığınılacak en güvenilir liman ailedir. Eşler arasında tartışma olabilir. Tartışma üstün çıkmak için değil, en doğru ve en güzeli bulmak için olmalıdır. Eşler arasında baskı değil ikna, çatışma değil uzlaşma, saldırı değil bildiri ve iletişim olmalıdır.”

 

“Unutmamalıyız ki Sevgi ortamında yetişen çocuklar kendisi ve çevresiyle barışık olurlar. Kendilerine ve başkalarına güvenen, sevecen, mutlu ve umutlu olurlar. Ailede sevgiyi doğran şey ilgidir. İlgi sevginin hem anası, hem de çocuğudur. Sadece “seni seviyorum” yetmez. Bu sevgi ilgiye ve davranışa dönüşmelidir. Bedeli ödenmemiş sevgi, haksız kazanca benzer.”

...


Devamı var

...

Ant-150915

( Jap. Sevdiren Kadın-64 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 13.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.