1 Jap. Sevdiren Kadın-63

Babama Japonya'yı Sevdiren Kadın-63


...

Ayumi “Senin kötülük yapamayacağını adım gibi biliyorum… Merak etsem de bu konuda konuşmayacağım… Ama biliyorum ki en kısa zamanda beni o kadına götüreceğini de biliyorum…” diyerek mevzuyu kapadı.

 

Ayumi odasına çekildi. “Yalnız kalmak istiyorum…” Uzun bir süre sesi soluğu çıkmadı. Safa Ayumi’nin durumunu merak ediyorsa da, yanına gidip gitmemekte tereddüt ediyordu. Bir türlü uyuyamıyordu. Yatağın içinde bir sağa bir sola dönüp durdu. Daha sonra kapı çalındı ve kapıda Ayumi vardı. “İçeriye girmeme müsaade var mı?”

 

Safa Ayumi’nin perişan haline bakarak, “Hayır” deme şansının olmadığını biliyordu. Kapıyı araladı Ayumi bir hayalet gibi içeriye süzüldü. “Tek başıma uyuyamadım. Ne olur yanında yatabilir miyim?” dedi.

 

“Sınırları zorlamayacaksın ama…”

 

“Benim sınırları zorlayacak halim mi var? Sadece şu anda senin sevgine, sıcaklığına ve şefkatine ihtiyacım var…”

 

Safa yutkundu ve sesini çıkaramadı. Ayumi de onun cevap vermesini bekleyemedi. İlerleyerek yatağa uzandı. Safa yatağa uzanınca Ayumi bir kedi yavrusu gibi onun kucağına sokulup kendini uykuya bıraktı.

 

Ayumi sabaha kadar deliksiz bir uyku çekti. Sabah kalktığında yanında kimse yoktu. Duşunu alıp giyindi ve saçlarını tararken masadaki notu gördü. “Kahvaltı için aşağıda bekliyorum,” yazıyordu. İki saati aşkın bir süre aynı masada oturdular. Kahvaltılarını yaptılar, üzerine kaç fincan çay ve kahve içtiklerini hatırlamıyorlardı. Safa uzun boylu sohbet etmiş, ne yapması, ne yapmaması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunmuştu.

 

Görevlerini tamamlayan diğer arkadaş guruplarıyla toplanılarak, Sandai’den Tokyo’ya dönüş yapılmıştı. Hafta içinde bir aylık çalışmanın neticesini bir rapor haline getirerek gurup sorumlusu hocalarına sunmuşlardı.

 

 

Diğer günlerde bitirme tez çalışmalarını tamamlayarak hocalarına sunmuşlar, daha sonra kurul kararını beklemeye başlamışlardı. Bu arada Safa aylar öncesinden Kyoto Üniversitesinin düzenlediği bir sempozyuma katılmak için müracaatına olumlu cevap gelmişti. Hitomi Hanımı kızı Ayumi ile buluşturmak ve bir araya getirmek düşüncesindeydi. Bu onun için kaçınılmaz bir fırsattı. Safa sabahın bir erken saatinde Ayumi’yi de alarak hızlı trenle Kyoto’ya geçtiler.

 

Safa, Ayumi ile birlikte Kyoto’ya geleceklerini Hitomi Hanımı gün öncesi telefonla arayarak bilgi vermiş ve Kızı Yumi’ye de mesaj geçmişti. Üniversitenin konferans salonu davetlilerle tıklım tıklım doluydu. Davetliler arasında Hitomi Hanım ve kızı Yumi’de hemen ön sıralara yakın bir yerde yerlerini almışlardı.

 

Açılış konuşmalarından sonra sunum başlamış, sıra Dr. Safa’nın adı anons edilince salonun ön sıralarında oturan Dr. Safa kalkarak hızlı adımlarla platforma çıkarak salondakileri selamladıktan sonra konuşmasına başlamıştı.

 

Seyirciler arasında annesinin yanı başında yer alan Yumi hayranlıkla Safa’yı dinliyor, yüreğindeki birikmiş yangının ateşini hafifletmeye çalışıyordu.

 

Yıllar sonra kızı Ayumi’yle karşılaşacak olan Hitomi Hanım neredeyse yerinde duramıyordu. Konuşma uzadıkça uzuyor, Hitomi Hanım için vakit geçmiyordu sanki… Dr. Safa konuşmasını bitirip salondakileri selamladı.

 

Bu arada sempozyum sunuculuğunu yapan Dr. Tomoko mikrofondan sıradaki sunucu olan Dr. Ayumi’nin ismini okudu. Dr. Ayumi ayağa kalktı ve salondakilere dönerek onları selamladı. Ve hızlı adımlarla platforma çıktı. Dr. Safa platformu henüz terk etmemişti. Sunucuya dönerek birkaç dakika işareti yaparak salondakilere dönmüştü.

 

“Öncelikle Dr. Ayumi Hanıma bir sürprizim var. Ayumi Hanımdan ve tüm dinleyicilerden özür dileyerek birkaç dakikanızı daha almak istiyorum. Ama şu an salonda bulunanlar belki de ilk defa böyle bir ana şahitlik edeceklerdi. Belki de bu güne kadar içinizden hiçbirinizin tanımadığı, belki komşu olduğu halde farkına varmadığı bir Japon kadını sizlere tanıtmak istiyorum.”

 

Elindeki flaşı bilgisayara takarak, önceden hazırlamış olduğu slayt gösterisini tepegözle perdeye yansıtmıştı. Otuz yıl öncesine ait el yazımı mektupları, fotoğrafları, Japonya’ya gelişini ve Japonya’da bu kadını bulmak için yaşadıklarını uzun bir slayt olarak gösterimini sunarak tekrar salondakilere döndü.

...


Devamı var

...

Ant-150915

( Jap. Sevdiren Kadın-63 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 10.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.