1 Yenilen Pehlivangüreşe Doymaz
YENILEN PEHLIVAN GÜREŞE DOYMAZ
   Siyaset tarihinde bir olmaz gerçekleşti. İktidarda olanlar YENİLENEREK 9 seçimi kazanarak geride bıraktılar...9 seçimi hep geride bitirenler YENİLEREK,muhalefete ""ben mahkumum ""dediler
    Türk siyasetinde bir gurup kendisine jargon olarak Türk milliyetçisiyim derken diğer gurubun kendini aynı değerlere sahip OLMASINA ragmen yurtsever olarak tanımladığı siyasal bir gerçektir
    Bundan sonra gerek "ben Türk Milliyetçisiyim "diyen her  Türk Vatandaşı gerekse kendine yurtseverim diyen vatandaş ,Türk milletinin %50 oy verdiği bir partiyi, lideri ve seçmeni ötekileştirmeden ,kendi liderleri ne derse desin ,sevdiğini dile getirmek zorundadır...Zira mevcut gerilimli politika ile "ötekileştirdiğini "zannedenler in kendileri "ötekileşmektedir" Bu durumda "biz milletin kendisiyiz "diyenlerin ,söylemlerinin Ayakları nın yere basmadığı ortaya çıkacaktır ..Zira gerek milliyetçi gerekse yurtseverlik her Vatandaşı Yada yurtdaşı sevmeyi gerekli kılar ..Hainse hainlik ten uyarı ya ragmen dönmeyenler bu kuralın istisnası oluşturur..
--13 yıllık iktidar alışkanlığının kör ettiği Hükümet'i uyarmak isteyen milletimiz sertleşen tutum ve keskinleşen kılıçların körelmesi için ilk turda "koalisyon" Demiş kronik muhalefet bu Fırsatı elinin tersiyle itmiş ve bu niyeti okuyamamıştır.Aksine paso lig ,asgariücret arttırma iddiaları,emekli Maaş ikramiyeleri ve teklifleri milli iradeyi sakatlayamadı..
--Hiç kimse "oylar çalındı","tehdit","şantaj" oylar gitti gibi gerekçelendirmelerle kimse kendini aklamaya ,başarısızlığını örtülemeye çalışmasın..
     Bariz hatalar  ve AKP nin USTA ca strateji dizaynı busonucu ortaya çıkardı ..
      Bariz Mıhalefet Hataları;
--Erken seçim iddası bizzat Cumhurbaşkanı Tarafından dile getirildi.Hiç bir şey bilmeyen birisi iktidarın istediği muhalefetin istemediğidir..deyip erken seçim istikametine girilmemeliydi..
--meclis başkanlığı seçiminde ilk ödün verilmiş ve seçim Hükümet'inin Anahtarı bu şekilde meclis Başkanı'na verilmiştir(Anayasa madde 114) 
--erken seçime gidileceğini bilen hükümet  milliyetçi oy avcılığına çıkacağı tüm gazete ve yazarlarınca dile getirildiği halde Türkeş in koparılarak Hükümet'i N mezar ziyaretleri,makam Arabası taltifleri ve başbakan Yardımcılığı MA getirilerek onure edilmesinin önüne geçilmediği gibi bizzat hükümet lehine zemin hazırlandı ..
--Gerilimli politikalar la terör Örgütü'nün hiç kullanmadığı eve girerek polis infazı ,kızı yanında eşi Yanında infaz,bombalama tuzaklamalarla toplu kıyımlar karşısında "tavşana kaç tazıya tut" taktiği ile severek geliştirdiği bebeği, Döverek ehlileştirmek için milliyetçi söylemler geliştiren hükümete , yancı söylemler geliştirmek terörün karşılıklı saf kılıçlarını keskınleştirmekten öte bizzat Hükümet'in işini kolaylaştırmıştır..
--Perşembe nin gelişi Çarşamba dan belli olur ana muhalefet lideri ,38 gün koalisyon kuracağım diye pazarlık yap.Bir galerici bile dükkana giren kişinin Alıcı olup olmadığını  38 dakikada anlamasına ragmen seçim Hükümeti'nin kurulmasını son Dakikaya kadar bekleyerek Hükümet'in elini güçlendirmiş ve 45 günlük süreyi son ana kada r Cumhurbaşkanı'na kullandırtmışlrdır.
-Topluma mal olmuş isimler  harcanmış gidenler sadece tek oyla gitmeyecekleri hâlelerinin de gideceği öngörülmeyerek Hükümet'in eli kolaylaştırılmıştır .
-CHP nin yerine geçerek sol bir parti olma ihtimalini Hdp ortadan kaldırmış ve Dağa karşı duruş göstermeyerek aksine keleşimiz var gibi söylemlerle terörü desteklediğini beyanla Hükümet'in elini güçlendirmiştir
AKP nin USTA ca stratejileri
1-7 Haziran seçim sonuçu hemen hedef belirlenmiş  erken seçim ile koalisyonun tukakalığı dile getirilmiştir
2-Eski tabanca 3 döneme takılanlar yeniden aday olrak konulmuş Bölgelerinde sevilmeyenker Büyükşehir'lere kaydırılarak örtülenmiştir
3-Öngörülü şekilde gerilimli politikalar üretilmiş Türkiye gündemi ve toplum iradesi gerilim le meşgul edilmiş ve güçlü olmayan hükümetlerde Bölünme korkusu enjekte edilmiştir..
4-Kolisyon Hükümeti'nin kurulmaması için kurulacakmış gibi izlenim oluşturulmuş muhalefetin dirayetsizliği koalisyonu ihtimal olarak bile ortadan kaldırmış milletin anlaşın dediği opsiyon 7 Haziran sonra sı değerlendirlmediği için vadesinde ödenmeyen Çek muamelesi muhalefete yapılmıştır
5-Kürt oyları ve milliyetçi oylar için doğru stratejiler adaylar ve hamleler yapılmıştır..
6- Erdoğn nefretinin sandığa yansımaması için yurtdışı görüş ve Görüşmeler bu stratejinin muhalefette algılanmasının önüne geçilmiştir
7-ilk günkü aşkla derken dersimi aldım Mesajı nı millete verdi 
SONUç: 1 Kasım Seçimlerinde millet  bir mesaj vermiş ve asıl sorunun hükümet edenlerde değil muhalefet de olduğunu dile getirmiştir..Muhalefet milletin gerisinde kalmış ve niyetini okuyamamıştır ..Beklentimiz hukuk tuzak ve yanlı uygulamalarının ortadan kalktığı müreffeh bir ülkede yaşamak TIR .İnşallah hükümet olanlar bu Mesajı alır haksız ve yanlı Uygulamaları neticelenedirirler 



( Yenilen Pehlivangüreşe Doymaz başlıklı yazı HALİLİ tarafından 3.11.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.