SANAL AŞK-SANILAN AŞKTarih boyunca aşk yüzünden delinmeyen dağ kevgire dönmeyen tepe kalmadı.
İlk edebi dille, ebedileşen aşk, Ferhat ın aşk dır. 
Bu efsane de anlatan o dur ki Sultan ın kızkardesine talip olan Ferhat a engel olmak isteyen Sultan, Şahinkayası denilen uzaklarda ki dağdan, su getirmesini ister,Ferhat dağları deler, su ve künk sesleri şehirden duyulur,oyunla şirin in öldüğü söylenir,Ferhat olduğu yerde Ferhat ın öldüğünü kazı yapılan yerde gören Şirin kendisini boşluğa bırakarak hayatına son verir ama böylece efsane askın, doğumuna sebep olur
Uğruna can verilen aşkların, türlü fedakarlıklar ve acıların göze alındğı aşkların, yerinde şimdi yeller esiyor.
Sevgliye yazılan şiirlerin yapılan bestelerin yerine, face te hazır klışeleşmiş hediye görünümlü çizgiler ,dürt,göz kırp gibi sinyaller aldı.
mimar Sinanı bile 50 yaşından sonra Dülgerlikten mimarlığa oradan da halen bile efsanevi eserlerine dönüşen çalışmalarını teknik bilgi ve görgüsüne bağlarsanız onun Mihri man Sultan A OLAN AŞKINDAN BİHABER olduğunuz içindir. O ne aşktır ki sevgilinin ,yüzüne bakmaya kıyamaz. O ne aşktır ki gün doğumu ve batımını göre hesaplanarak hergün yeni bir doğumun haberini verecek şekilde inlerin cinlerin top oynadığı yerde cami hayratını yapmış ve iki minare arasındaki aşkı ve hergün yenilenen doğumu yapmıştır.
Sevgilinin bir bakışına kesilen kurbanlardan akan kanları bir arada dökülse idi Kızıl ırmak onun yanında ufacık bir çay kaırdı.
Uçaktan aşağı paraşutsuz atlayanın riski , Sevgili için alınan risklerin yanında çerez kalırdı.
İnsan seciyesi ile aşk a verilen değer arasında doğrudan bir ilinti vardır. İman noktasında zaafiyeti olanların aşkları da küçük yada sanal olur. sanılan aşk la sanal AŞK arasında bile fark vardır. Aslında sanal olan a aşk demeye dilim bile varmıyor.
En büyük aşk ilahi olan aşk tır.İnsani aşkın ilahileşmesi kamili mümin noktasında ortaya cıkar.şEMS İLE mEVLANAN IN ARASINAKİ bagımlılık noktasındaki duygunun adı yek pare olarak ilahi aşkın insani boyut olarak kamili mümine duyulan baglılık olarak acıklanabilinir. Şems in Konyayı terk i dıyar eylemesi,müritlerin mevlenaya karşı içten şiçe kaynamalarının ardında ilahi aşkın,diğelerince kıskanılması diye de değerlendirilir.
Kıskançlık müminler arasında ki güven in ortadan kalkmasına sebep olur. Güven hayatın en önemli zorunlu unsurdur. Sevginin aşk boyutudur. karşılıksız itaat gibi her şartta güveni ortaya koyar.
Sevda nın yanardağ hali olan aşkı, bulduğun yerden yitimeyeceksin,yitirdğin an ın bittiğin an olmaması için işin içine iman giriyor. Yanardağın patlamasını her yürek kaldırabilir mi? Yada her yürek aşkla tanışmayı haketmiş mi dir?
Keşke...herkes aşkla tanışmış olsa ..Aşık olduğuna fedakarlığın en riyasızı olan can vermeyi göze alsa .Ama nerde..sanal aşklar sanılan aşklarla günümüzde at başı gidiyor. Sanal aşkta tek tuşla sevgili yok edilirken saılan aşklarda kadehin dibindeki kendi yüzünün yansıması sevgilinin yüz yansıması olarak kabul edielrek sanılan aşk yaşanılmış sanılıyor.
Mimar Sinan ın içinde taşıdıgı yanardağı kim taşırdı YALNIZLAŞIRKEN ,o sessizliğinde dünyanın sesi olan devasa eserleri nasıl yapar dı?
Kanuni Hürrem ed duydugu aşkla 3000 e yakın manzumeyi nasıl yazardı. Bu edebi yönünü kanunlaştma hareketinde nasıl kullanırdı.
Aşk ,anlayana insanın kırbacıdır...İlahi aşka tutuşan ibadetin de içerisindeki zikirlerle tanrısallaşmakta,kendinde allahı bulmaya calışmaktadır.
İlahi tarafına geçemeyen lerse, işinde maksimuma ulaşırken yalnızlıgında aşkı bulmakta ve aşk içselleşmekte dir.
İman noksanı kalblerde şişenin dibinde göründüğü sanılan aşk taşkınlıklar ve aile yıkıntıları ile dışsallaşmaktadır.
Tek tuşluk sanal aşklar,aslında olmayan kişiliklerin bağlı gözüktüğü kişilerin arasında biribirini yanıltarak ulaştıkları ,uykusuzluk halleridir. Uykusuzlukla geçen bu uygunsuz haller evli çiftler acısında aile faciasına dönüşmekte ve aslında olmayan aşklar,sönmüşde olsa evlilikte olan aşkların köküne kibrit suyu dökmektedir. 
Bekarlar acısından ise ha biri ha öteki anlayışının hüküm haline dönüşerek SADAKATSİZLİĞİN gerekçesi olma yönünde hız almakta ve kutsal evlilik müessesi süreli evlilikler şekline dönüştürmekte ve böylece kira sözleşmesi benzeri hali almaktadır.
Bu gidişle korkarım ,ugruna ölümü göze aldıgımız AŞK, sadece yalnız kalplerde yaşayan bir ateş yada sönmüş yanardağ muamelesi görecek ve Kalp sadece kan pompalayan bir alet olmaktan öteye gidip YÜREK olamayacak.... 
( Sanal Aşk -sanılan Aşk başlıklı yazı HALİLİ tarafından 11.07.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.