SANKİ BİR “TÜRK KURULTAYI” GİBİYDİ

7-8 Mart tarihlerinde AVRASYA SANAT KÜLTÜR VE EDEBİYAT  (ASKED) derneğimiz, “ULUSLARARASI AVRASYA ŞAİRLERİ ŞİİR VE MÜZİK ŞÖLENİNİ gerçekleştirdi. 20 ülkeden 570 şair ve yazarın iştiraki ile derneğimiz tarafından hazırlanan “Avrasya Şairleri Antolojisi” bu etkinliğimize temel teşkil etti.

Antolojinin mimarı ve fikir babası, ASKED genel başkanı değerli kardeşim Savaş ÜNAL’dı. Antoloji çerçevesinde değerli bestekar ve söz yazarı Vural ŞAHİN beyin jüri başkanlığında, değerli söz yazarı Ali TEKİNTÜRE, Asked Azerbaycan temsilcimiz Raife SERKANGIZI, Baş editör ve Sahil Yayınevi sahibi Gonca AYDEMİR ÜNAL, şair yazar Mücella PAKDEMİR,  Mehmet Ali DEMİRCAN ve diğer jüri üyelerinin fedakarca çalışmaları sonucu, antolojimiz 2 cilt ve 1800 sayfa olarak çıkarılmıştır.

Antolojimiz, bizim tarafımızdan daha iyisi çıkarılana kadar bugüne kadar çıkarılmış en kapsamlı antoloji özelliğini taşımaktadır.

Özellikle Azerbaycanlı ve Erbil’li konuklarımız 6 Mart Cuma sabahından itibaren Antalya’mıza gelmeye başladılar. 40 civarında Azerbaycanlı şair, yazar, sanatçı ve edebiyat insanı, konuğumuz oldular. Erbil milletvekilimiz Esat ERBİL, yazarlar birliği başkanı Riyaz DEMİRCİ, Irak’tan Türkmen konuklarımızdı.

Kuzey kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Şair yazar Ayşegül DİNÇBAŞ  ve gazeteci yazar Hasan bey kardeşlerimiz katıldılar.

Uluslararası çevrelerden ve ülkemizin her bir köşesinden 200 civarında şair, yazar, sanatçı ve edebiyat dostu ile birlikte TRT THM sanatçımız değerli insan Nursaç DOĞANIŞIK hanımefendi de etkinliğimize büyük bir değer kattı.

Cuma günü hiç bir resmi proğram olmamasına rağmen, spontane olarak gelişen şiir, müzik ve edebiyat etkinliği görülmeye değerdi. 50 saatlik yollardan gelen konuklarımızda hiç bir yorgunluk emaresi görülmemişti.

Önceden birbirlerini tanıyanların sıcak kucaklaşmaları ve muhabbetleri yanında, yeni tanışan konuklarımızın birbirleriyle sanki kırk yıldır tanışıyorlarmış gibi muhabbetleri muhteşemdi.

Cuma akşamı muhabbet ve sohbetle yenilen yemek sonrası şiir, müzik ve oyun etkinlikleri gece geç saatlere kadar sürdü. Herkes çok mutluydu.

7 Mart Cumartesi günü sabah kalvaltısından sonra, resmi proğramın başlayacağı saat 14’e kadar ki, otelimizin ormanlık ve yeşillik alanındaki mangal partisi ve coşkusu, belki de etkinliğimizin en unutulmaz bölümüydü. Aynı zamanda otelimizin bahçesine kurulan şair ve yazarlarımızın kitap ve eserlerinin sergilendiği ve imzalandığı mini kutap fuarımız oldukça büyük bir ilgi gördü. Yazarlarımız ve sanatçılarımız eserlerini konuklarımıza imzaladılar ve sohbet ettiler.

Saat 14 de Genel başkanımız savaş Ünal’ın moderatörlüğünde etkinliğimizin resmi bölümü başladı. Önce yarışmada dereceye giren şair ve yazarlarımızın ödülleri takdim edildi. Özellikle birinci seçilen Avukat-şair ve yazar kardeşimiz Abdulhadi BAY’ın “YAR GÖZÜYLE BAKSAYDIN” adlı şiiri çok ilgi gördü.

Daha sonra proğram şiir, müzik ve edebiyat etkinlikleri ile akşam yemeğine kadar coşkulu bir şekilde devam etti. Hemen yemek sonrası saat 20.00 de etkinliğimizin ikinci oturumu başladı. Derneğimizin Türk Sanat Müziği korosu şefimiz Arzu DEDE yönetiminde özellikle misafirlerimizin memleket türkülerinden oluşan  repertuvarla coşkulu bir konser gerçekleştirdi. Konserimiz bir süre sonra misafirlerimizin katılımı ve coşkusuyle resmiyetten ayrılarak coşkulu ve heyecanlı bir hale büründü.

Salondaki proğramın bitmesine rağmen, gece geç saatlere kadar spontane oluşturulan mini müzik ve sanat proğramlarıyla oyunlar devam etti.

8 Mart Pazar günü yine sabah kahvaltısında konuklarımızla muhabbet eşliğinde kitap sergilerimizdeki ilgi ve yoğunluk devam etti.

Saat 14.00 de proğramımızın öğleden sonra ayağı salonumuzda başladı. Bu günün “Dünya emekçi kadınlar günü” de olması dolayısıyla etkinliğimize ayrı bir zenginlik daha katıldı. Kendiliğinden oluşan tiyatrolar, marş coşkuları, hep birlikte söylenen kahramanlık türküleri, sazlar, sözler etkinliğimizin coşkusunu tavan yaptırdı.

Akşam yemeği molasından sonra hemen gece proğramımız başladı. Şiirler, müzikler, parodiler, yeni besteler izleyicilere coşkuyla sunuldu. Özellikle Azerbaycanlı sanatçı dostumuz Aygün Rehimli’nin “Yenilmez Türk Dünyası” adlı marş ruhundaki türküsü çok büyük ilgi gördü ve sevildi.

Aynı akşam etkinliğimizin en güzel ve coşkulu anları THM sanatçımız Nursaç DOĞANIŞIK hanımefendinin verdiği enfes konserdi. Kendisine sonsuz teşekkürlerimizi tekrar sunuyorum.

Özellikle genel başkanımızın uykusuz gecelerle geçen yoğunluğu ve meşguliyetiyle birlikte proğramı başarı ile sunması ve yönetmesi takdire şayan bir durum olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Üzerine görev düşen herkes çok çalışmıştı ama hiç kimsede en küçük bir yorgunluk emaresi gözükmüyordu. Çünkü yapılan etkinliğin coşkusu ve güzelliğinin ortaya koyduğu başarı duygusu, hiç bir yorgunluk hissettirmiyordu.

Gece geç saatlere kadar yine proğram harici minik etkinlikler ve oyunlar devam etti. Herkes çok mutlu ve keyifli bir şekilde odalarına çekildi.

Pazartesi sabah kahvaltısından sonra vedalaşma zamanı gelmişti. Toplu çekilen resimler ve ayrılığın burukluğu içerisinde bilet saati yaklaşan konuklarımızı uğurlamaya başladık. Azerbaycanlı kardeşlerimiz 50 saatlik bir otobüs yolculuğu için yine hazırlıklı idiler. Akşam saat 22’ye kadar onlarla güzel vakitler geçirmeye devam ettik.

Etkinliğimizin her bir parçasındaki coşku, heyecan, Vatan-Millet sevdası ve aşkı, okunan şiirler ve söylenen türkülerde bir kez daha ortaya çıktı. Bu yönüyle ben etkinliğimizi “ Bir Türk Kurultayı” gibi değerlendiriyorum.

Antolojimizin fikrinin ortaya atılması ve hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, bütün eserleri titizlikle inceleyerek değerlendiren jüri başkanımız ve üyelerine, Asked derneğimizin yönetim kuruluna koromuzun sevgili şefi, sazende ve koristlerimize, Türk dünyasının her bir şerefli bölgesinden ve ülkemizin her mübarek toprağından koşup gelen dostlarımıza, Lara Hadrianus otelin yönetici ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Selam sevgi ve dualarımla...

Allah’a emanet olunuz...

Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER

21. Dönem Burdur Milletvekili

( Sanki Bir Türk Kurultayı Gibiydi başlıklı yazı S. COŞKUNER tarafından 17.03.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.