Günler nasıl da akıp geçiyor gözlerimizin önünden, ağlasam mı, gülsem mi, yaşasam mı ölsem mi diye düşündüğümüz zamanlar oluyor. İnsan bazen şu anda ölüversemm acaba neler olur diye de düşünebiliyor. Ardımızda güzel hatıralar, iyilikler, hoşluklar bırakarak bu dünyadan ayrılmak hepimizin isteğidir değil mi?
Her gün ölümümüzü düşündüğümüzde, acaba çevremdeki insanları nasıl memnun edebilirim, kırmadan dökmeden sorunları nasıl halledebilirim, kendi kendimize soracağımız sorular olmalı, ne dersiniz?
İnsan kimi zaman başkasında görüp kınadığı bir davranışı gün geliyor kendisi başkasına karşı gösteriyor, bu nedenle insanları kınarken bile çok dikkatli olmamız gerekiyor.
Çocuk olmak ne güzel, sanki dertlerden azade bir yaşam dilimi? aslında tam olarak öyle değil çocukların da sorunları oluyor, yalnız galiba onlar bizden daha iyimser bakabiliyorlar hayata. Bir elma şekeri ya da bir oyuncak dertlerini unutturabiliyor.. Gerçekten insan hallerini düşündüğünde ne kadar garip, ne kadar yalnız olduğunu ve dönerek, ağlayarak, yanarak, yakılarak Rabbimize dönmemiz gerektiğini fark ediyor. Ne varsa Hakka yakınlıkta var. İnsan bunu er ya da geç fark ediyor. Allah için dökülen bir damla yaş öyle bir huzur veriyor ki insana, şu içimizi rahatlatmak denen işi öyle güzel başarıyor ki. Her nefis ölümü tadacaktır ve sonra Rabbimize döndürüleceğiz. Bu ne kadar muhteşem bir gerçek, bir hakikat, Allaha kavuşmak ne güzel olacaktır kim bilir.

( Allah İçin Dökülen Yaş başlıklı yazı Onur Çiçek tarafından 6.12.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.