Hain Nazım Hikmet.....Hain Çerkes Ethem...Hain..Hainler. 
  Ne kadar kolay değil mi insanlara hain demek? Hiç tanımadığımız hiç görmediğimiz belki de gerçek adlarını bile bilmediğimiz insanlara hainlik yakıştırmasını yapmak. İnsanlar sadece anlayamadıklarından nefret ederler diye bir söz vardır ya. Çok doğru. Anlayamadınız. Anlayamıyorsunuz. Anlayamayacaksınız da. Çerkes Ethem yıllardır ders kitaplarında hain olarak tanıtılıyor küçük çocuklara. O kadar alıştık ki ona hain denilmesine hain olmaması düşünülemez bile. Oysaki biz sadece onun hainliğini bildik. Bize sadece onun yaptığı hoş olmayan şeyler gösterildi, öğretildi. Yaptığı o kadar fedakarlığı görmedik. Bastırdığı o kadar isyanı bilmedik. Atatürk'ün refahı için kendi canından verdiklerini duymadık. Biz hiçbir şeyi görmedik, bilmedik, duymadık. Kim bilir belki de onlardan iyi olması istenmediği için hain damgası yedi Çerkes Ethem. Kendilerinden iyi olmasını istemediler. Bu yüzden çamur attılar. Çünkü biliyorlardı içten içe, inanıyorlardı hain olmadığına. Biliyorlardı ki eğer ona çamur atacak bir şey bulamazlarsa kendilerini geçecekti, onun adı hatırlanacaktı. Bu yüzden çekemediler, istemediler. Ve İsmet İnönü'den çok daha iyi olan, ülkemize cumhuriyetimize çok daha faydası bulunan adam bugün ondan daha az konuşuluyor. Konuşulduğunda da bahsedildiği tek konu hainliği. Çünkü bilmemeyi seçtik. Çünkü işimize öyle geldi. 
   Nazım Hikmet.....mavi gözlü dev. Asrın en büyük şairlerinden koca adam...Sadık bir aşık..Fedakar bir koca...Sanıldığının aksine bir vatansever.....
Çok sevdi o vatanını. Bunu yazdığı şiirlerde, ailesine yazdığı mektuplarda görebilirsiniz. Aaa doğru ama göremezsiniz siz. Kör olmayı seçtiniz. Size seçtirdiler. Mecbur bırakıldınız. Çok sevdi vatanını çok. Piraye'yi sevdiği gibi sevdi. Oğlu Mehmet'i sevdiği gibi sevdi. Piraye'nin adını kayışına tırnaklarıyla kazıdığı saatini sevdiği gibi sevdi. Ama kazancı noldu? Yalan olan bir hainlik damgası. Bu devirde neyi çok seviyorsan o senin imtihanındır. O da bu ülkeyi çok sevdi, çok değer verdi insanına. Kazancı noldu? Yabancı topraklarda çürümek. Yakınları, torunları istediği zaman gidemiyor bile mezarına. Gidemiyorlar çünkü bu ülkenin topraklarında yatmayı en çok hak eden adam, ülkesine aşık olan adam bu ülkenin topraklarının dışında yatıyor. Onun gibi niceleri idam ettirildi. Niceleri boğduruldu. Nicelerine hain damgası vuruldu. Nicelerinin ocakları batırıldı. Nicelerine haksızlık edildi. Nicelerine nicelerine...Beş para etmez insanları başımıza taç yaptılar, taç yapılması gerekenlereyse beş para etmez damgası vurdular. Böyle dünyanın nesine güveniyim ben? Nesini ciddiye alıyım? 
( Hainler başlıklı yazı HerkesIyi tarafından 29.11.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.