KEPENK KAPATMA

            Bulanık ilçesine geldiğimiz zaman, insanların bİr tedirginlik içinde olduğunu gözlüyoruz. Herkes bir birin inceliyor. Yabancılara bakışlardan ”niye geldiniz?”             gibi anlam çıkıyor. Gelenler tedirgin. Yıllarca dirsek çürütmüş insanlar çaresizliklerinden buraya gelmişler. Kendi irade ve tercihleri ile gelmemişler. Ekmek parası için canlarını ateşe atmışlar. Ne yapsınlar ki? Dışarıdan gelen kişiler, yemek içmek, uyuma ve barınma gibi temel gereksinimlerini karşılamak istiyorlar. Ama yok. Her yer kapalı.

            Belediye Başkanlığının yapması gereken: zabıta, imar, temizlik işleri bölümlerinden sorumlu olan kişiler bir masa oluşturmalı. Gelen insanlara Bulanık hakkında bilgilendirme, yatacak yer gösterme, mümkünse parasız olarak misafir etme de olabilir Ev tutacaklara kiralık ev bulmada yardımcı olma gibi ilçeyi sevdirmeye, beşeriyetin ve konuk severliğin gerekliliğini yerine getirmelidir.

İlçenin dışında gelenlerin anlam veremediği, “kepenk kapatma eylemi” acaba kime tavırdır?  İlçe dışından gelen insanlar için mi,  ilçede esnaflık yapanlar için mi? Esnafın tam olarak kar edeceği zamanda böyle bir eylemin haksız olduğunu, sohbetlerimizde esnaflar ifade ediyor.

            PKK’nin bu tür eylemleri orada yaşayan insanlara sadece korku ile sindirme özelliği taşımaktadır. Yabancı güçlere karşı savaşan militanların (gerilla) ölmesi ve defnedilmesinde cemaat bulunamayacağından mıdır kepenk kapatma eylemi? Burada yaşayan insanlar mı cezalandırmalıdır? Çoğusunun en azından PKK sempatizanı olan halkın inisiyatifi kullanamadığı açıktır. Demokrat değildir.

            Bakınız, 22 Eylül 2014 tarihinden itibaren ilçeye gelen aday öğretmenlerin; bu durumdan huzursuz olduğu, can korkusu  taşıdığı, yemek yiyecek lokantaların kapatılması, ev kurma amacıyla ve ev araç gereçleri temin etmek istedikleri ama dükkanların kapalı olması  nedeni ile korku ve panik  yaşadığı gözlenmekteydi. Yaşama hakkının kısıtlanmasıdır kepenk kapatma

            İşin kötü tarafı, gençlerimizin delikanlılık çağında ölmesidir. Aile ocağına ateş düşmesidir. Bu durumda acısını biz de yüreğimizde duyuyoruz. Fakat savaşçıların Irak’taki Kobala, Rojeva’da savaşmasının anlamını kavramaya çalışıyorum. PKK’nin halkımıza  karşı böyle eylemlerle yorulmaması gerekir. Sevgi olursa yaşamak daha güçlü olur. Esnafın ticaret faaliyetine engel olunmamalıdır. Bilakis desteklenmelidir. Varlıkla insanlar gelişir.

 

( Bulanıkta Kepenk Eylemi başlıklı yazı acun06 tarafından 3.10.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.