Tanıyamıyorum kendimi  neden mi ?
İnsanları  karşılık beklemeden severdim şimdi ise onlara karşı güven duygum yok  sevgim  azalmaya başladı insanlara.
Kendi kabuğuma çekiliyorum  yavaş yavaş,  çekilirken çevreme bakıyorum ve çevremdeki hayatlara, herkes herkesin kuyusunu kazar oldu. Küçüğün büyüğe, büyüğün küçüğe, saygısını yetirdiğini görüyorum  ve kahroluyorum.
Sevgi ve saygının yerini menfaat ve para almış.   Bizim çocukluğumuzdaki oynanan oyunlar bile değişti. Eskiden sokaktan  gelen  çocuk  seslerinin yerini  şimdi ise;   araba sesleri aldı . Çocukken oynadığımız oyunların yerini,   bilgisayar oyunları aldı. 

Teknoloji bütün hayatımızı kapladı. Misafirlik kalkmış eskiden misafirliğe gidilir oturulur karşılıklı sohbetler edilirdi  çaylar kahveler  içilirdi şimdi ise   fecebook, msn ..... sanal alemlerde sohbetler ediliyor  bilgisayar kapatıldığı an unutulup gidiliyor. Tabi ki   ortada bir gerçek var biz teknoloji kullanmayı bilmiyoruz, bize zarar veren yönlerini bulup  kullanıyoruz. Oysa teknolojiyi gerçek anlamda kullanmayı bilseydik şimdi bu halde olmazdık, insanlıkta...

Eskiden aşıklar ölene dek  unutmazlardı aşklarını, acının tiryakisi olurlardı.Yeter ki sevdiğim olsun yanımda olsun soğan ekmek yesem olur derlerdi.  şimdi ise ''sevgilim olsun,  arabası,  telefonu en son çıkan  model  olsun.....bunlar olmazsa gerisi boş '' der, oldular .

İnsanlar aza kanaat etmeyi unuttular hep fazlasını istiyor oldular.  Çocuklara oyuncak araba alırsın çocuk model ismi söyler,  bebek alırsın ''sindi... bebek ''olsun derler oysa  biz  çocukken yeter ki arabamız, oynayacağımız bir bebeğimiz olsun der (model marke...vs bilmezdik ) olduğu zaman dünyalar bizim olurdu.  Oyuncağımızı narın kullanırdık kıyamazdık oynamaya, oyuncağımızla  uyurduk,  kalkardık . Hangimiz  saklamadık ki çocukluğumuzdaki oyuncağımızı hatıra diye. Mutlaka  en çok oynadığımız  oyuncağımız hala saklıdır evimizin bir köşesinde ....
Her şey çok ama değer yok.Mutlu olamıyoruz .  Hep daha fazlasını istiyoruz,  insanlığımız yok oluyor.

Eskiden mahallemizde evler topraktı, evlerdeki  insanlar sevgi doluydu şimdi binalar betona döndü,  insanlarda betona dönüşüyorlar ve sevgileri yok oluyor.Nereye gidiyor insanlık...
Unuttuk hayat çok kıssa,  her şey geçici bir gün biz de göç edeceğiz bu dünyadan...
Her şey geride kalacak, gerisi baki kalacak. tip ki bizden önce yaşayıp göç edenler  gibi toprak olacağımızı, unutmamalıyız.

Tanıyamıyorum kendimi....Nereye gidiyor? insanlığımız.
( Tanıyamıyorum İnsanları başlıklı yazı beyhan ilhan tarafından 10.07.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.