BİR ŞÖLEN ANCAK BU KADAR GÜZEL VE ETKİLİ OLABİLİRDİ…

1-3 Kasım 2013 günlerinde değerli arkadaşım Sn. Ayşe PASLANMAZ’ın davetlisi olarak, “8. ÜRGÜP FM GELENEKSEL VE ULUSLARARASI KAPADOKYA ŞİİR ŞÖLENİ”nde idik. Açıkçası hayatımıza altın harflerle yazılacak ve asla unutulmayacak bir üç gün yaşadık.

Yaklaşık 70 civarında yazar ve şair özenle seçilmişti. Hepsi de birbirinden değerli olan arkadaşlarımızla, Cuma günü Dedeman otelde toplanmaya başladık. Herkes birbirini önceden da tanıdığı için, ilk karşılaşmalar görülmeye değerdi. Katılımcıların içerisinde ünlü şair ve yazarımız Sn. Yavuz Bülent BAKİLER, ünlü şair, yazar, yorumcu ve proğram yapımcısı Sn. Uğur ARSLAN, Azerbaycan Milletvekili Sn. Ganire PAŞAYEVA, Azarbeycan’ın ünlü ses sanatçısı Sn. AZERİN, Kerkük’ten Sn. Dr. Şemsettin KUZECİ, İsveç Stockholm Götene’den Mr. Leif OLSSON gibi uluslararası isimler vardı. Bizim şair ve yazarlarımızla bir araya gelince, ortam şiir, edebiyat ve sanat dostlarının büyülü bir atmosferine büründü. Kaynaşmalar, sohbetler, tanışmalar, paylaşımlar, özlemler, duygulu anlar, coşkular, heyecanlar birbirine karıştı.

Hep birlikte nezih bir ortamda yenilen öğle yemeği sonrası, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra, Sn. Valimize ziyarette bulunduk. Daha sonra Sn. Belediye Başkanımızla bir araya geldik. Sohbetler, muhabbetler ve paylaşımlarımız, görülmeye değerdi.

Akşamleyin, Kapadokya kültür sarayındaki etkin proğram, haftaya damgasını vurmuştu. Şehrimizin bütün protokol üyelerinin katılımıyla, Uğur Arslan’ın coşkulu ve enfes sunumuyla, sanatçılarımız ve ozanlarımızın etkili ve duygulu eserlerinin icrasıyla, sanat, şiir ve edebiyat sevgilerine canlı olarak şahit olduğum Nevşehirli hemşehrilerimizin coşkulu ve heyecanlı katılımlarıyla, mükemmel bir geceye şahit olduk.

Daha önceden içerisinde Cemal SAFİ, Yavuz Bülent BAKİLER, Ahmet Selçuk İLKAN, gibi değerli ve donanımlı üstadlarımızın bulunduğu nezih bir jürinin denetiminde ve seçiminde yapılan şiir yarışmasının sonuçlarını öğrendik. Sn. Dr. Nedim UÇAR bey, mükemmel kalitedeki şiirinden dolayı, organizatörümüz Sn. PASLANMAZ tarafından yılın şiir tacı ile taçlandırıldı. Diğer dereceye giren şairlere tek tek ödülleri dağıtıldı, katılımcılarla tanıştırıldı ve hak ettikleri onurlar kendilerine tevdi edildi.

Ganire PAŞAYEVA Milletvekilimizin uzun ve etkili konuşması, görülmeye ve izlenmeye değerdi. Ne kadar milliyetçi bir vatansever olduğu, şiir, edebiyat, siyaset, kültür ve Türklük konularında ne kadar donanımlı olduğuna hayret etmeyenimiz kalmadı.

Ünlü sanatçı AZERİN’in ciğer dağlayan ezgileri ve türküleri Azeri kardeşlerimizle harikulade olan sıcaklık ve dostluğumuzu bizlere daha da perçinleştirdi.

Ozanlarımız ve sanatçılarımızın eserlerini icraları sırasında katılımcıların coşkuları, paylaşımları, sevinçleri ve duygularını ifade etmekte açıkçası zorlanıyorum. Sn. PASLANMAZ’ın yönetiminde gerçekleştirilen, slayt, ses ve ışık gösterilerinin güzelliği dillere destandı.

İkinci gün, saat 10’dan itibaren hotel DEDEMAN’ın nezih toplantı salonunda, katılımcı şair ve yazarların en güzel eserlerini dinleme imkanına sahip olduk. Eserlerin her birisi birbirinde güzel ve etkileyici idi. Önceden birbirlerini tanıyan şairlerimizin paylaşım coşkuları, yeni tanışanların heyecanlı, anlamlı ve duyarlı yaklaşımları, mükemmel  ve lezzetli bir paylaşım atmosferi meydana getirdi.

Sn. PASLANMAZ’IN önceden hazırlattığı teşekkür ve katılım belgeleri, plaketler, ve her bir şaire üç adet gül takdimi bizzat, sevgili arkadaşımız tarafından elleriyle yapıldı. Bu esnadaki samimiyet, muhabbet, ilgi, sevgi, saygı, paylaşımların toplam enerji ve sinerjisi, kelimenin tam anlamıyla pik yapmıştı.

Öğlen yemeği için yine değişik ve nezih bir mekana gittik. Zevkle ve neşeyle yenilen yemeğin ardından Ürgüp belediyesi tarafından tahsis edilen 2 adet otobüs ile, Kapadokya gezisine çıktık. Ürgüp, Göreme, Uçhisar, Ortahisar başta olmak üzere, zelve ve aşıklar vadisi gibi özgün ve etkileyici bölgeleri gezdik. Bu gezi esnasındaki güzellikler ve coşkular, arkadaşlarımızın gözlerinden rahatça okunabiliyordu. Aynı bölgeyi daha önce en ayrıntılı bir şekilde gezmiş birisi olmama rağmen, şair arkadaşlarımızla yaptığımızı gezinin ve paylaşımların tadı gerçekten bir başka idi. Sevgili arkadaşımız Ayşe’nin her an bizlerle birlikte olup güzellikleri paylaşmasının ise, ayrı bir değeri vardı.

Akşam yemeğimizi yine değişik ve nezih bir mekanda yedikten sonra, halka da açık olan başka bir güzel mekana geçtik.  Müzik, sohbet, eğlence ve güzelliklerin paylaşımının verdiği lezzet en üst seviyeye çıkmıştı.

Özellikle İsveç’li dostumuz Leif’in ve mekan misafirleri ve çalışanlarının da katılımlarıyla eğlencemiz ve coşkumuz doruklara çıkmıştı. Mekanda biten programımızdan sonra döndüğümüz otelimizde, ayrılığın yaklaşması nedeniyle sohbet ve muhabbetin dozajı bir başka artmış ve gece yarılarını bulmuştu.

Ayrılmanın ve vedalaşmanın vereceği üzüntü ile yaptığımız kahvaltıdan sonra, burukluk, sevinç ve heyecanın birbirine karıştığı bir ortamda Sevgili arkadaşımız Ayşe PASLANMAZ’ın bizleri tek tek ve sevgiyle uğurlamasıyla, 9. Kapadokya şöleninde buluşmak üzere yollara koyulduk.

Bize bu güzellikleri ve mutlulukları yaşattığın için sonsuz teşekkürler, Sevgili arkadaşımız Ayşe PASLANMAZ…

5 Kasım 2013 Salı Saat:12.00 ANTALYA

Yrd.Doç.Dr. Süleyman COŞKUNER

 

 

( Bir Şölen Ancak Bu Kadar Güzel Olabilirdi... başlıklı yazı S. COŞKUNER tarafından 5.11.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu