Hayat içinde yanından geçtiğimiz, komşumuz, arkadaşımız ya da evimizin penceresinden baktığımızda göz ucuyla selamlaştığımız yüzler....Ailesi evi işi yaşam çerçevesi herkes kadar belli, sıradan, birbirinin dışında hayatlar. eşinin gözlerinden çoktan düşmüş, çocukları için sadece anneler gününde anne.Yaşamın ortalarında dıştan başarılı, içten çoktan yenilmiş kadınlar..

Akşam herkes uyuduğunda ya da işyerinde küçüçük boşluklarda klavyelerine dokundukları anda değişen kadınlar..O andan sonra herşey olabilirler, bekar, bilgili, tüm sanatlardan anlayan, ressam, yazar, güzel, onurlu, Hiçbiri 30 yaşın altında 50 yaşın üstüne de çıkmazlar. "Çok okuruz" derler ama tüm duygularını msn ikonlarıyla anlatırlar. Alfabenin sesli harflerini de kullunmaz onlar.

Hiç çicek almamış kadınlar sanal gülleri koklar, gönderilen çayları içerler okey oynarken, herşey çok güzeldir. İstediklerini baştan çıkarır, istediklerine aşık olurlar. Ne anlattıkları gerçektir ne de karşılarındakilerin anlattıkları. Sevgilerin eskiyip tükendiğinineden, anlaşılmadıklarından, dürüst yüreklerinin hep ruh ikizini aradıklarını ama bulamadıklarından bahsederler içten oldukları iddiasıyla.

Kendilerine ait olmayan şarkılardan , şiirlerden derleme süslü cümleleri,başkalarına ait fotografları da vardır sanal alemden kopyalayıp yapıştırdıkları.

Kendi gibi olmaktan, donanımlarından, olmayan işlerinden , en acısı da dürüstlükten ve yalandan nasıl nefret ettiklerinden bahsederler karşılıklı.

Bir süre sonra karşılıklı çizilen resme hayran hayran bakıp birbirlerine aşık da olurlar üstelik. Ama aynı anda karşılarındakinden saklayarak, yaşadıkları, birbirinin kopyası başka aşkları da vardır çoğunlukla msn listelerinde bolca.

Bütün bunlar biri diğerinden uzaklaşacak kadar yeni birini bulana kadar sürer gider.

Oysa gerçek ve sanal arasındaki uçurumlarla en dürüstün, en çok sevenin, gerçek yaşamlarında, yanıbaşlarında olduğu, ya da geleceklerinde olabileceğini unuturlar gider....

Sonunda geldikleri noktada gerçeğin yalanla karıştığı, sözde sevilenin, hep bir buzlu cam ardında kaldığı, bir karmaşa içinde kaybolur giderler.

Artık ne eski halleri kalır ne de gerçekle yüzleşme güçleri. Geriye kalan eskisinden karanlık kocaman bir yanlızlıkdır artık..

Tek çıkış yolu kalmıştır..Yeni kimlikle yalanlarla devam eden yeni sanal paylaşımlar
( Klavye Kadınları başlıklı yazı SNE tarafından 2/12/2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.