1 Gel N Olur






    Çehreler görüyorum, nice suretler görüyorum sana hasret zamanlarımda. Mimikleri yorgun, göz kapakları ağırlaşmış insanlar doldurmuş caddeleri. Gamzelerinin karanlık dehlizlerinde kaybolanlar, henüz bulamamış çıkış yerini. Bir girdabın içine doğru sürükleniyor gönlüm. Gücü o derece arttı ki çekimin, karşılıksız kalıyor tüm serzenişlerim. Cümleleri katlettim. Her yer kan revan. Yazdıkça kanıyorum sanki, yazdıkça kanatıyorum kendimi. Tıpkı yaralarının kapanmasını istemeyen bir hasta gibiyim. Hangi tabip elini uzatsa yarama, bir bant vuracak diye itiyorum ellerini gerisin geriye. Vücudumun her zerresinde nefesini arıyorum karış karış. Ellerim nereye gideceğini bilmez bir halde, aranıyor tüm hücrelerimde. Herhangi bir iz bulabilme umuduyla yaralarıma dokunuyor, canımı yaktığından habersizce. Hangi yarama dokunsa, sensizlikten yakınıyor. Yakındıkça yakıyor, yaktıkça alevlendiriyor. Ateşime bir nefes YA NEBİ ! Ateşime bir nefes... Benim gözyaşlarım ateşime yetmiyor.
    Sendin çünkü Hz. İbrahim'in ateşinin ortasındaki gül bahçesi. Sendin ayı ikiye bölen, Firavun üzerine denizler kapatan nefes. Sendin YA Aşk-ı Cihan, Mekke'den Medine yetimlerine uzanan el. Sendin arşı çatlatarak gelen müjde! Öyleyse gel hadi, bana bendeki seni müjdele!
    Etraf zifiri karanlık. Doğarken alnıma koyulan ışık, yerini geceye bırakmış. Geceler bir olmuşlar EY En kurak çölümün Gülü! şimdi başıma çorap örmekteler.
    Gözlerim kapanıyor. Zifiri karanlıklara doğan FECR! Neredesin? Biçare gözlerim, ışığına hasret, sana tutsak mı kalacak? Söylesene Efendim! Gözlerim sensiz mi kapanacak? 













( Gel N Olur başlıklı yazı esra çiğer tarafından 18.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.