GELİŞİM                                                       
  Bugün ne yazık ki ülkemizde "kişisel gelişim" adlı önemi çok aşırı derece büyük olan bir konu unutulup boşverilmekte bence.
  Herkes okumanın,kültürlü olmanın ne kadar önemli olduğu hakkında birtakım şeyler söylemekte hep. Peki biz bunları ne kadar duyuyoruz? Ne kadar farkediyoruz?
Herşeyden önce bence kendisini düşünerek yapmalı bu işi insan başkasının "ya bak şu çocuğa nasıl mühendis oldu?" demesi için değil. İşte bunun bilincinde olduktan sonra adımlar atılmalı iyi bir mühendis,doktor,öğretmen vb. olmak için.
  Bir üniversite okumak bugün bir lüks veya artı birşey olmamalı bence. Tahsiline devam etmeyen insanlarımız ise kendini geliştirmek adına birşeyler yapmalı.
  Bugün biz üreten bir toplum değiliz maalesef. Birçok ihtiyacımızı yurt dışından ithal ederek karşılıyoruz. Hatta son zamanlarda ülkemizin tahıl ambarı İç Anadolumuzda bile işler yavaşladı. Pirinç,buğday gibi şeylerin üretimi artık ülkemizin günlük tüketme miktarını karşılamayacak duruma gelebilir ve böyle olunca da ithal olması kaçınılmaz.
"Üretime küçük yaştan başlamalı" derdi öğretmenlerim. Bunun anlamını zaman geçtikçe daha iyi kavradım.
Şimdi birçoğumuzun aklına: "Yahu küçük yaşta ne üretimi?" diye bir soru gelebilir hemen izah edeyim:
Küçük yaştan kasıt burada okumayı öğrendikten sonraki yaş periyotlarıdır. Bence kitap okumak da bir üretimdir çünkü; kitap okumak insanın düşünce dağarcığını geliştirir ve düşünce dağarcığı geniş bir insan ülkemize daha faydalı olabilir.Küçük yaşta atılan büyük adımlar ülkemizi daha da yüceltebilir.
  Bu konuya böyle bir bakış açısıyla yaklaştım umarım beğenilmiştir... Saygılar.
( Gelişim başlıklı yazı serhat-bora tarafından 2/18/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.