Ne güzeldir ki kendi dilimizi konuşan bir milletiz. "Türkçe" Ural Altay ailesi bağlı bir dil.
Türkçe'mizin genel özelliklerini bu yazıya taşımaya kalksak hayli uzun sürer.Fakat çok çok dikkatimi çeken bir konuda halkımızı uyarmak istiyorum,görevim olarak düşünüyorum.
  Bugün yazım yanlışı yapılmayan bir Türkçe ile resmi yazışmalar vs. şeyleri yazmak,okumak isteriz hepimiz öyle değil mi? İşte bu konuda ciddi bir zaafımız olduğunu düşünüyorum.
Bazı televizyon kanalları ve diğer iletişim araçlarında sık sık bu yazım yanlışlarına rastlıyorum. Özellikle "de-da" bağlacı'nın yazımı konusunda inanılmaz bir yanlışlık,hata yapılıyor.Bir dilin yozlaşması,gerilemesi için yeterli sebep olarak görüyorum bu tür şeyleri.Daha iyi bir Türkçe için bu hataları düzeltmeliyiz millet olarak dilimize sahip çıkmalı,onu korumalıyız.
  Sahip çıkma konsunu açacak olursam da ülkemizin birçok bölgesinde yeni kurulan işyerleri vb. yerlerde isim konusunda yabancı dile özentilik olduğunu gözlemlemekteyim.Türkiye'de açılan bir yer ve ismi yabancı sözcüklerle oluşturulmuş.Bana biraz komik geliyor açıkçası ve üzüntüyü de beraberinde getiriyor tabii ki.
  Dilimizi korumayı da az önce bahsettiğim konuda ilerleme kaydederek sağlayabiliriz bence.Yazım yanlışları vs. konularda daha dikkatli olup Türkçe'mize sahip çıkmalı,onu korumalıyız.
 
( Daha İyi Türkçe başlıklı yazı serhat-bora tarafından 15.08.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu