Dün son kez insanlara ve de insanlığa olan inancımı yok ettim.
Son kez iyi bir insanın varlığına inanmak istemiştim,ancak insanlar şeytanken melek görünebiliyor,aslında biraz da benim hatam pek çok faktör gözümün önünde bariz bir şekilde ,tehlike sinyallerini yakarken sanırım ben inanmak istediklerime ınanmak istedim, ama olabilir hata yapabiliriz biliyorum,sadece gerçekleri kabullenmek ve de şoku üstünden atmak zor. Sadece bir soru üzerinde durmak istiyorum: "insanlar nasıl bu kadar kötüler?"
Bence bunu oluşturan pek çok neden var ama ilk önce "saf kötülük" ve "kötülük'ten "bahsetmek istiyorum. Saf kötü olan insan bu dünyada ne olursa olsun asla düzelmeyecek insandır.Ne yazık ki karşıma o kadar çok böyle insan çıktı ki ,hepsi aynı fabrikadan çıkma.
Birincisi,aile profilleri ,aile kavramları zayıf ki ana nedeni bu oluşturuyor çünkü mizaç genetiktir. Daha sonraki nedenlere bence bakmaya gerek yok mayası bozuk olan her daim bozuktur. Kötülük ise çevreden dolayı edinilen ancak iyi davranışlarda kendini eriten ,bu davranışından vazgeçen insanların başta sahip olduğu huy, saf kötülük gibi kişinin ruhuna kazınmaz. Tekrar saf kötülüğe gelecek olursam bunlar şaşaalı bir kitap kapağı gibi görünen ancak içini açtığında korku romanı okutan , ya da herkesin önünden imrenerek geçtiği lüks malikhanenin aslında içinde binbir türlü huzursuzluğu barındırması gibi hissettiriyorlar . Sadece bir illüzyon ve yanılsamadan ibaretler. Velhasıl kelam bu insanların kötülük sorununa çare yok , yaşasın antihümanizm diyerek , yoluma devam ediyorum. 

Didem Sevim Çapkurt 
( Saf Kötülük Ve Kötülük başlıklı yazı Didemx tarafından 20.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.