İsip Ab` Ye Çağrı
Saflar sıklanmalıdır,diye güzel söz ettin
Safların sıklanması, namazda kalmamalı,
Diyerek siyasette birlik ise niyetin;
Söylediğin sözlerin,altı doldurulmalı

Namazlarda kıbleye,eğildiğimiz gibi
Siyasette`de aynı,yönemi eğildín`iz ?
Bir araya toplanıp,sarıldığınız gibi
Neden saf saf birleşip, Gazze`de değildin`iz?

"İsrail`in en büyük gücü,bizden" diyerek
Altını kalın çizdin,tefrikanın fesatın
Gavurdan nizam alıp,ümmet hakkı yiyerek;
Pek tabii onlara,kalkmayacak pusatın

Müminlerin vahdeti, ancak Kur`an`da olur
Birleşiniz hak yolda , diyer yollar uçurum
Elli altı devletle,tüm dünya huzur bulur
Yoksa ortada durum,olmuşsunuz Kötürüm !

Mustafaoğlu İlyas


(İS İP AB : İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi
------------------------------------------------------------
Şiirin hikayesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrinde düzenlenen İslam İşbirliği Parlamenter Asamblesi (İSİPAB) 18’inci Konferansı’nda yaptığı konuşmada "İslam dünyasının önümüzdeki dönemde çok yoğun ve güçlendirilmiş bir Filistin mücadelesine hazır olması gerektiğini ifade etmek istiyorum." dedi.
Müslüman ülkeler ve topluluklar olarak saflarımızı sıklaştıracağız. Eğer saflarınızı sıklaştırmazsanız araya şeytan girer. Sadece namazda değil, siyasi duruşumuz bakımından da saflarımızı sıklaştırmak durumundayız. Siyaseten farklılıklarımız olabilir, bazı konularda ihtilaf etmemiz mümkün olabilir ama genel duruşumuz itibarıyla Müslüman toplulukları ilgilendiren temel konularda ittifak halinde olmamız ve saflarımızı sıklaştırmamız lazım.”

İsrail’in en büyük gücünün topu, tüfeği, askeri varlığı, uluslararası finans çevrelerindeki ve medyadaki hakimiyeti ile arkasındaki bazı Batılı ülkelerin gücü olmadığını dile getiren Kurtulmuş, "Üzülerek ifade ediyorum, İsrail’in en büyük gücü İslam dünyasının bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı, iradesizliği ve kararsızlığıdır. Bu durumdan süratle kurtulmak ve önümüzdeki yıllarda devam edecek Filistin davasına güç ve kuvvet
Vahşi kapitalizmin dünyanın bütün imkanlarını sömürmesinin, kainatı bu noktaya getirdiğini vurgulayan Kurtulmuş, sadece yerkürenin değil, uzayda da büyük bir çevre kirliliğinin olduğunu, bunun da dünyanın başına büyük belalar açacağının herkesçe bilindiğini ifade etti.
Kaynak:www.turkgun.com/tbmm-baskani-kurtulmus-saflarimizi-siklastirmamiz-lazim
( İsip Ab` Ye Çağrı başlıklı yazı Mustafaoglu tarafından 6.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.