Saat sensizliği çeyrek geçe başlıyor yine efkâr vakitlerim; hani hicranından düşüncelerimi idam ettiğim...

Karanlık bir matemin pençesinden alıkoymaya çalışsam da kendimi; nafile bir çırpınışla eskisinden daha kötü bir hale bürünüyorum.
Sahi nedir yaşamak? Nefsimin nefesime hükmettiği bir hayatın gölge oyuncusu gibiyim; bana ait olduğunu sandığım ne varsa hep ordasın sen!

Bu ne zavallı bir düşüncedir bilirim. Onuru için yaşayanlar için ölmektir bu cümleler. Ama bunları da sana karşı diyemediğimin pişmanlığı ve gönül rahatlığı arasında bir arafta git-geller yaşıyorum.

Felek, örsünü gönül tavanıma gümlettiğinden beri bir kıyamet yaşıyorum; deccal sofrasının lezzetinden ahiretini unutmuşların hali gibi bir gaflet içindeyim. Hani senin de bir gözün kördü demek yanlış olmaz; hiçbir vakit görmedin bu sevdamı.

Bazen içimdeki sese mani olamıyor ve gitmek istiyorum buralardan; seni hatırlatan ne varsa unutmak istiyorum bir anda.
Kaderimin beni götüreceği her neresiyse merak içinde seyrediyor ve gayret edip takdiri ilahi diyorum.

Seven hiç merak etmez miydi öldü mü kaldı mı diye? Zor vakitlerde "nasılsın" demenin ne kadar kıymet taşıdığını bile bu zamanlarda anlar oldum. Tabi sende haklısın bilinmezlik çemberine hapsolmuş birine bu sözü söylemen ne kadar mantıklı olurdu; tartışılır doğrusu!

Öyle duygular yaşadım ki anlatamam. Bazen ağzımda çıkan cümlelere kendi cevap vermişliğim ve nasihat etmişliğim bile vardır.

Bir varmış, bir yokmuş masalları gibi bir vardım bir yoktum da sen ise ne vardın ne de yoktun ve bilinmez bir diyardın; aradıkça ben de kayboldum.

Kavuşur muyuz bilmiyorum. Herşey eskisi gibi olur mu onu da bilmiyorum. Ben herşeyi gayrete ve Allah'ın takdirine bıraktım. Olacaksa hayırdan olsun; şerden münezzeh olsun. Bari Allah'a inancım bugünler için belli olsun.

Roni T.


( Matem başlıklı yazı Öyle_Gerekti tarafından 9.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.