TEFLİ DÜMBELEKLİ BİR HAYAT

Ahmet AYAZ

Ahmet AYAZ

Gaziantep Güneş Gazetesi 6-12-2023

………………………………………..

 

       Saygıdeğer okurlarım vallahi tefli dümbelekli bir hayat yaşıyoruz ama, bu hayat nereye kadar? Nasıl  biter  onu da  tahmin edemiyorum. Değerli dostum Av. Mümtaz Şahin Bey Ankara’da, bu yazımı okuduğunda ne der? Onu da bilemiyorum.

       Değerli dostum Musa Karaca’yı kaybedeli daha bir yıl olmadı. Gaziantep Öğretmen evinde otururken ayakkabı boyacısını gördüğünde, yanına çağırır ayakkabısını boyattıktan sonra yüzünü bana çevirerek “Kardeşimin oğlu ayakkabının boyasını yenilettirmeyecek misin” deyince, ben abi daha eskimemiş derdim. Kendisi “Ver ver ayakkabını şu adam parlatsın” derdi. Boyacı ayakkabıları 3 TL ye boyarken, kendisi 5 TL verir, adam evine birkaç kuruş ekmek parası götürsün derdi. Ben de, Balıklı parkından geçerken ayakkabı boyacısını gördüm. Ayakkabımın boyası eskimese de yeniletmek istedim. Akkabı boyası ücreti 20 Tl demez mi? Halbu ki, ayakkabıyı ben bir  kadar önce 25 Tl ye almıştım.Yaho bir simit 15 TL. Markete gidiyorsun sebze ve meyve  fiyatları ortalaması 50 Tl bir kap mercimek çorbası Keyvanbeyde 50 TL. Bir paça 50 Tl Bu nasıl bir ülke? Nasıl bir ülkede yaşadığımızı bilemiyorum. Ne arayan var, nede soran, nede denetleyen birileri var. Hemen aklıma Osmanlı Padişahının bir fıkrası geldi.

       Osmanlı Padişahı mal ve hizmet alımlarına zam yaptıktan sonra, denetleyicileri gizliden gönderirmiş. Denetleyiciler gezip geldikten sonra padişaha bilgi verirlermiş “Halk sessiz”  diyerek. Padişah tamam dermiş ve halka zam yüklemeye devam dermiş. Halk hep sessiz kaldıkça zam vermeye devam edermiş. Bir gün yine zam yapmış, fakat denetim yapanlar bu defa halkı tefli dümbelekli çalıp oynarlarken, çok cok da neşeli bir şekilde görmüşlir. Padişaha durumu anlattıklarında, Padişah “Aman artık işimiz zora düştü. Halkımız tırlatmış,  psikolojileri bozulmuş. Top yekün sokaklara dökülürlerse rezil oluruz. Zamları geriye çekmemiz gerekir demiş.  Yavaş yavaş  zamları geriye çekip, dengeyi düzeltmişler. Şimdi düşünüyorum.  Bizim de, tefli, dümbelekli çalıp oynama zamanımız ne zaman diyorum. Bence tam tefli, dümbelekli çalıp oynama zamanımız geldi ve geçiyor.  Daha çok geç kalmadan hemen  başlayalım. Tefli dümbelekli çalıp oynamaya. Ne dersiniz?

( Tefli Dümbelekli Bir Hayat başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 8.12.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.