1 Kör Aşk
Güneş ilk doğmaya başladığında , önce aydınlatmaya başlar yeryüzünü. Daha sonra etrafı ısıtmaya ve en sonunda her yere bir canlılık yayar.

Aşkta öyle bir şeydir. Anlayamazsın içine bir aşkın doğduğunu

Önce heyecanı kalbini sarar. Daha sonra umutlarını besler , hayaller kurmana sebep olur. Ve en sonunda da artık sen o eski sen değilsindir. O senin hayatın olur.

Başkadır çayın tadı , sabah kahvaltısının önemi. Hayatındaki bütün değerler alt üst olmuştur.  Öncelik sıran güncellenmiştir.

Sabah sen ile başlar. Çayıma şeker diye seni katar.  Artık ne işe yaradığı belli olmayan midemin içi seninle dolmuştur.

İlk adım sanadır aslında yataktan sonra. Nasıl ki yorganı üstüme sen diye örterek yattığım gibi

Merdivenler sana giden yoldur , yolun sonunda sen olmasanda.  Eskiden yürüdüğün yolda taştan ve betondan olan şeylerin yerini. Güzel kokular, çiçekler ve neşe almıştır.

Artık etrafında başkalaşmıştır. Bilmediğin hissetmediğin bir yerinde Artık önemi farklıdır. Onunda adı kalptir.

Senin  canına yakın olan başkasının varlığı için atan .

Özleyince sızılar. Sevince hızlanır. Seni görünce ne yapacağını şaşırır, arkandan ağlar. Dört mevsimi tek dünyası vardır. Onunda adı aşktır.

Dinlediğin şarkıların sözleri önemlidir Artık. Hangi sokağından sen geçeceksin diye sonuna kadar dinlersin. Hangi kelimeleri toplarsan sen yapar bilemezsin. Ama herşey sana çıksın diye umut edersin.

Birde şiir yazma hastalığı başlar. Başkaları dinleyince belki saçma . Kendi içinden söyleyince şaheser olan. Sana okuyana kadar buhar olup uçan senlere ait şiirler.

Sanata ilgi artmıştır. Sonu mutlu biten filmler önceliklidir. Ayrılıklar başlayınca filme ara verilir. Ara ara sinirlenilir , ara ara gerilir . Benden uzak ,senden uzak, bizden uzak olsun diye dua ettiğimiz  sahnelere küfredilir .

Bir resim gördün mü ilgini çekmiştir. Her bir fırça darbesi seni ine gizlemiştir. Saatlerce bir resmin önünde beklenir. Keşke içinden sen çıkıp gelsen diye sanatın içine edilir.

Sen gelince karşıdan dünyamda devrim, sen gidince hayallerimde darbe olur.
Aşk sensizliğe mahkum olmuştur

Yani uzun lafın kısası

Anlatmak için aslında bir kaç kelimenin , yaşamak için ömür ve şansın yetmediği en güzel şeydir AŞK....

AYHAN AYNA
21.06.2023



( Kör Aşk başlıklı yazı Ayhan AYNA tarafından 21.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.