Dostları test etmenin çeşitli yolları vardır,birincisi borç para isteyin ikincisi ise zor durumda olduğunuzu söyleyip kavgadayım,deyin gerçek dostlar iki eli kanda da olsa gelir sahte dostlar ise bahaneler uydurur.Öğrencilikte,askerlikte  ve  iş yerinde kurulan dostlukların temelinde bu  fedakarlık duygusu yatar.

Şaşmaz yanılmaz en  kutsal  en yegane öğretmen hayattır,size öyle dersler verir ki   bedelini sadece alnınızdaki kırışıklıklarla ve  saçınızdaki  beyazlarla ödeyemezsiniz,ömrünüzle  ödersiniz ve nereye giderseniz gidin karşınıza yaptığınız  hatalar ile  ettiğiniz iyilikler çıkacaktır.

Arkam sağlam diyerek hadsizlik yapmaya kalkmayın,
Güçlüyüm kuvvetliyim diyerek her yüke  kalkışmayın,
Vaktim bol diyerek  ertelemenin haylazlığına kapılmayın,
Sağlıklıyım diyerek ölümsüzmüş gibi davranmayın,
Su gibi  berrak ve aziz olun ancak bulunduğunuz her kabın şeklini almayın!

Özkan şef elli yaşlarında  emekli ve eşinden ayrı, liseli ergenler gibi hala anne babasının evinde yaşıyor, hovarda  ve aile babası  olabilecek kabiliyeti de yok.Kelin merhemi olsa başına sürer demişler,bazen çöpçatanlık yapmıyor değil,birkaç tane sevgilisi var yabancı  uyruklu  hep yurtdışına  gitmenin hayalini kuruyor. "At yok avrat yok, cepte  para,başta akıl yok."diyerek kendisini ne güzel de tanımlıyor.

Meslektaşız ve yıllar önce beraber çalışmıştık bu yıl yollarımız yine kesişti.
İşin yoğunluğundan ve stresinden  kaynaklı bir arkadaşla  küçük tartışma yaşadık,Özkan şef yönetici pozisyonunda bizler ise işçi. 

"Kavga etmeyin diyordu  bugün aşçıbaşı yok."
( Çöpçatan başlıklı yazı berberce tarafından 12.06.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.