Tarım,hayvancılık ve halıcılık  bizim köyün geçim kaynağıydı,hayatın zor şartlarını  o çocukluk çağımızda  gördük,boncuk boncuk ter içinde tarlalarda,ahırlarda çalışıp tezek kokusunu,ekmek kokusu kadar kutsal bildik.

Yüksel abi,mahallemizin genç delikanlısıydı,bir çok kız ona aşıktı ancak o mahallemizin Türkan Şoray'ı Nazlı ablayı seviyordu, babası çok inatçıydı ve ona  vermemişti.

Gülistan isimli zengin bir ailenin kızı vardı,o da aşıktı Yüksel abiye,ilk evliliğini Almanya'da oturan  bir akrabasıyla yapmış fakat anlaşamayarak kısa sürede  ayrılmıştı.

-Nerden geliyorsun bakayım sen?
-Bakkaldan.
-Ne aldın?
-Sigara.
-Sigara mı,kime?
-Yüksel abiye.
-Ver,şunu bana!

Beş yaşında ha vardım  ha yoktum, çok iyi hatırlıyorum,elimden hızlıca sigara paketini aldığı gibi açtı,içindeki sigaraları çıkartıp yerine  gül yapraklarını doldurduktan sonra geri verdi:

-Al canım,şimdi verebilirsin.
( Güllü Sigara başlıklı yazı berberce tarafından 17.04.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.