Bir Kurultay 


  BİR KURULTAY



Dün akşam dernek başkanı seçildim resmi olarak. Bir aydır fiili bakan gibiyim. Bu yüzden pek fazla etkilenmedim. Sülale derneği bu. Karaosmanoğlu’ları ailesinin derneği. Kısaca Mar-kar-der. Açılımı Marmara Karaosmanoğulları Dayanışma Derneği. 

Eşim kızına gitti. Önceden söz vermiş. Geceye katılmadı. Beni de sürüklemeye çalıştı peşinden anlamsızca. Oğullarımla birlikteyiz. Gecede abim konuştukça konuştu. Bu dernek onun eseri. Anlıyorum. Ondan ayrılmak zoruna gidiyor. Ama aslında ayrılmıyor yalnızca başkanlığı devrediyor. Uzun konuşmak istiyorum diyor konuş diyoruz. Son konuşmam bu diyor. Kabul etmiyoruz. Neden öyle hissediyor bilmiyorum. 

Adam tam bir dernekçi. Bir ara üç derneğin başkanlığını yürütüyordu birden. Bir de kooperatif başkanlığı vardı uhdesinde. Bir başka derneğin de başkanı olmadığı halde başkanlığını fiilen üstleniyordu. 

Bu kadar derneği bir arada yürütmek ona zor geliyordu gelmesine ama bundan büyük de zevk almıyordu denemez. Bir sürü hizmet yapıyor ondan yaşama sevinci alıyor. Bunu ona çok görmemek lazım. 

Hayatını sosyal hizmetlere adamış bir adam o. İnancını demokratik mücadele yaymaya çalışmak: onun tüm amacı bu. Bu uğurda her şeyini feda ediyor. Malını, mülkünü, bedeni ve ruhunu. İsteseler canını bile verebilir. 

Çayları ben dağıttım. Bu bana zevk verdi. O konuştu ben kâh dinledim, kah koridorda olan kazandan çay doldurduğum için dinleyemedim. Sonra oturdum. Yapılacakları lap-topta yazarak ekrana yansıttım. 

İstişareye açtım konuyu. Sülalemizin geçmişine Kur’an okunması, mevlit yapılaması teklif edildi. Ben ailenin sorunlarını araştırılması, yardıma muhtaç olanlara yardım edilmesi, sorunları olanların sorunlarının çözümüne katkıda bulunulması, dargınların barıştırılması- bu şimdi aklıma geldi- yönetimin periyodik olarak toplanıp bu meseleleri görüşmesi, her toplantıda birini ele alıp çözüme kavuşturmasını, şecerenin tamamlanmasını, toplantılara gelmeyenlere gidilmesini, sülale büyüklerinin mezarlarının bakımının yapılması. Bir yardım sandığının kurulması, ihtiyacı olanlara kredi kullandırılmasını teklif ettim. Bayağı kabul gördü. Sülale pikniklerini yılda bir kez yapılmasını kararlaştırdık. Pek sevilen bu pikniklere ara verilmesi akrabaları üzmüştü. 

Şimdi resmi işleri yapmak gerek. Bir takım formaliteler, resmi ziyaretler yapılmalı. Sabık başkanı anma toplantısı yapmalı. Ben bir slayt yaparım. Hayat hikayesi okunur. Bu onu onore eder. Depresyona düşme ihtimalini azaltır. Hem de vefa olur. Bir gelenek başlatılır. İyi bir başlangıç yapılır. 


Ahmet Kemal

( Bir Kurultay  başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 5.01.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.