Şairin Günlüğü 22.06.13 Cumartesi
22.06.13 CUMARTESİ



22.06.13 CUMARTESİ



Abim telefon etmiş. Uyuyordum. Gece çok geç yattım. Epeydir ilk defa film izledim. Birçok hassalarımı kaybediyorum. İhtiyarlık bu mu demek? Hayal gücü zayıflıyor. Zevk alma duyguları azalıyor.
Brezilya’da olaylar sürüyor. 2 kişi öldü. Bizdeki Allah’tan pasif eyleme dönüştü. Duran adam eylemi. Bakalım nereye kadar sürecek.

Yapacak binlerce işim var. Bir sürü borcum olduğu gibi. "Borçlanmadan olmuyor ki" diyorlar. Önemli olan borçları çevirebilmek. Ülkenin de borçları var, şirketlerin de, sıradan tüccarların da. Bir sürpriz olmazsa akılcı borçlar varlıkların artmasına neden olur. Bakalım biz ne yapacağı?. Emekli olup ikramiye alsak da borçları kapatsak mı? Yoksa bir daire satıp müteahhitliğe mi soyunsak.

Oğlan lap -top hevesini bitirdi, bu da bana yarıyor. Yazılarımı burada yazıyorum. Bilgisayarın yüzüne bakan yok. İnternet yok, oyun yok.

Mevlana ışığını saçmaya devam ediyor. Ama sapık hocanın biri onu İslam dışılıkla suçluyor.

Zavallılar. Dahası Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli. Şah-ı Nakşibendi, Seyyid Abdülkadir Geylani, Şeyh Hasan-ı Şazeli, Cüneyd-i Bağdadi, Bayezid-i Bestami, Şeyh Hasan-ı Harkani, işte alemin önderleri. Onlar bu insanlığı kurtuluşa çıkaracak büyük insanlar. Bunlar birleştirici kişilikler.

Ben olsam yeni köprüye Hac-ı Bektaş-ı Veli adını takardım. Hacı Bektaş –ı Veli köprüsü. Yahut birilerinin teklif ettiği gibi Mevlana köprüsü Yunus Emre köprüsü. Ne kadar da güzel olur.

Bu sıra okuyamıyorum. Bundan rahatsızım. Yeni bir okuma süreci başlatmam gerekecek. Nasıl olsa tatile girdim. Kitaplığımı yeni eve taşıdım. Yine de okuyacak bir sürü kitap bıraktım. İnşaat, kızı verme, nişan, düğün bütün bunlar beni okuma olayından uzaklaştırıyor.

Şair ve yazar Ali Ayçil’den bahsediyor TV. Onu kıskanıyorum. "Benim de güzel şiirlerim var "diyorum. Belki onunkilerden daha güzel. Bir şiirimin 50 bin tıklanması bir tesadüf değil. İslami Edebiyatı’n yeni sayısında Akif’le ilgili şiir ve yazım yayınlanacak. Bu şiir okulun dergisindeki röportajımda da yer aldı. Bilmem neden hep bu şiiri öne sürüyorum? İstendiğinde genel kabul göreceğine emin olduğum bir eser bu. Belki de ondan. Neden Necip Fazıl ile ilgili şiirim değil de hep o?

Anılarımı yazmak istiyorum; Sezai Karakoç, Necip Fazıl, Cahit Zarifoğlu, Mustafa Miyasoğlu, Hasan Akay. Hikâyeci dostlarım; Hasan Olgaç, Sait Seymen. Şair Sedat Umran ‘la geçirdiğimiz uzun vakitler… Kısmet. Bakalım nasip olacak mı?


Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 22.6.2013
( Şairin Günlüğü 22.06.13 Cumartesi başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 6.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.