Toplumları dönüştürmek için aslında uzun zamandır  mühendislik faaliyetleri  yapılıyor dünyada. 
     İnsanları   sevmedikleri, hatta nefret ettikleri şeylere nasıl alıştırabiliriz, nasıl dirençlerini törpüleriz  diye ciddi ciddi çalışmalar yapıyor, senaryolar yazıyor ve uygulamaya koyuyorlar.
    Mesela  masum bir talebi hedefliyorlar önce. Doğa sevgisi, hayvan sevgisi ağaç sevgisi vb.  genel kabul gören değerleri savunurken, savunucuların yanına  toplumun tepkisi çekmiş fikirleri, ideolojileri, örgütleri monte ediyorlar önce.
   Ortak hedef  hayvanlara eziyet edenlere karşı tepkiyse,  aynı amaç için yanlarında bulunanların kim olduğuna bakmayacağını varsayıyor mühendisler.
   Benzerini agaçlar için yaşadık yakın geçmişimizde.  Doğa sevgisi ve yeşil için bir araya gelen insanlardan, yanan, yakılan ambulanslar , iş makinaları, polis otoları  önünde zafer işareti yaparak selfi çektiren, cici hanımlar, sevdalı beyler çıkardılar. Bu kitleden bir kısmını, yeşili korumak için belediye otobüsü, ambulans yakmanın çok da kötü birşey olmadığına alıştırdılar. Kaldırım taşlarını söküp polise atarken  yaprakların alkışlarını kulaklarında hissetmeye başlamaları sağlandı. 
    Evrilmenin  tohumları atılıyordu yavaş yavaş.
    Herkesin  gözbebeği bayrakların yanına mahçup mahçup sızan örgüt bayrakları o nedenle pek farkedilmedi. Ama göz temasları sağlandı, tepki şehveti esnasında kimsenin bu detaya takılamayacağı hesap edilerek.
    Nitekim de öyle oldu.
    Birbirlerini hain olarak  görenler arasında bir sıcaklık halesi oluşturmaya başladılar. Zemin ve güç kaybeden terör örgütleri için eleman devşirilebilecek ağız sulandırıcı bir potansiyel vardı ortada. Salt eline silah verilecek militan
devşirmek değildi hedef elbette. Bu aptalca olurdu.  Daha çok   keskin, sivri bir terör karşıtlığını törpülemek,  bir sempati oluşturmak  , hiç olmazsa  mevcut antipatiyi  bir ölçüde azaltmak gayesi hedefti.

    Yukarıdaki fotografta görülen çocuk parkına Atatürk Parkı adını vermeleri o nedenle tesadüf değildi.
    Sokaklara meydanlara Atatürk posterleri asarak, Türk bayrakları asarak sempatilerini gıdıkladıkları kesimin , bu açık terör örgütü bayrağını andıran çocuk parkı girişimine sessiz kalmaları  öngörülmüştü muhtemelen. Sokaklara Atatürk posterleri Türk bayrakları asanların terör örgütü bayrağına tamah etmeleri olur muydu hiç?
    Böylece Kendisini Atatürkçü, Kemalist gören kitle içinden hiç değilse bir kısmının bu  "Alıştırma Yemlemesi" parkı masum görmeleri, tepki göstermemeleri, bilinçaltlarına, değer  verdikleri "Türk Bayrağı ve Atatürk  posterleri flamaları" yanında, PKK YPG bayraklarını da  "aşinalaştırmayı" hedefliyorlardı.
    Parkda oynayan , oynayacak çocukların, yakınlarının, mahallelinin , yakın çevrenin de algılarını iğdiş  etmek de ayrıca bonusuydu  operasyonun.
    Peki bunu niçin yapıyorlardı?
    Emperyalist çıkarlarına engel olarak gördükleri, direnç mekanizmalarını bölmek parçalamak için elbette. Bu şekilde asla biraraya gelemeyecek, gelmesi  eşyanın tabiatına, insanın doğasına aykırı kümeleşmeleri kesiştirmek ve  bu kesişim kümesi  alanına düşen kitleyi manüple ederek  amaçları doğrultusunda kullanmak.
   Bunun için, kitlelere  bugüne kadar savunduğu tüm değerleri unutturacak bir düşman göstermeleri gerekiyordu. Yoksa hangi  namuslu insanı  gözgöre göre ideallerini satmaya zorlayabilirlerdi ki.
   Öyle bir düşman yaratılmalıydı ki,  Atatürkçü, Kemalist kitle bu düşmanı yenmek için, "vatanı bölmeye al bayrak yerine kızıl bayrak monte etmeye,  Cumhuriyete, demokrasiye, bölücülük ve ayrılıkçılığa meyilli kitleleri "  ehven-i şer görmeliydi.
   O nedenle içlerinden bazılarını, Cumhuriyet bayramında ellerinde bayraklarla  fener alayları  düzenleyenler, 10 Kasımlara anıtkabirde gözyaşı dökenler arasından , kendilerine karşı tepkisiz-notr-  hale getirme hedeflerini zorlamayı değerli buluyorlardı.  
   PKK yıldızını çocuk parkına işleyip adını da Atatürk Parkı koymalarını yadırgamamaları, bu operasyonun hamilerini kendilerine daha yakın hissetmeleri,  bu iğdiş edilmiş algıların neticesinde olabilir miydi?
   Daha geçen hafta Cumhuriyet Bayramında  10 kasımlarda ülke çapında varlıklarını hisettiğimiz vatan sevdalısı kitlenin hiç değilse zımni desteği olmadan, bu terör yandaşı oluşumların siyasete, kamuya, belediyelere sızmaları mümkün olabilir miydi?
   Yakın geçmişte bir başka belediyemiz de bir parka Deniz Gezmiş adını verip bir de heykelini dikmemiş miydi ortasına?
   Cumhuriyete, devlete, rejime karşı silahlı kalkışma yapan geçmişin teröristlerinin güzellenmesine alıştırmaya çalışmamışlar mıydı bizleri?
    Bizzat kendileri ellerine silah alarak bu ülkenin polisine jandarmasına silah sıkmamışlar mıydı, Bankalar soyup adamlar kaçırmamışlar mıydı?  Kurdukları marksist  leninist örgütlerle bir çok siyasi cinayete imza atmamışlar mıydı ?
    12 Mart muhtırasının kudretli askerlerinden Elverdi paşanın kitabında bahsettiği gibi Deniz Gezmişlere leblebi gibi bomba  attıran yapılanmalar, devlet içinde de kendilerine manivela bulmamışlar mıydı?
    Toplum olarak, millet olarak, siyasi hiçbir saik gütmeden, üzerimizde oynanan oyunların  farkına varmamız gerekiyor bana kalırsa.
    Düşman boş durmuyor, ve içimizde bizi birbirimize karşı kullanarak çıkarlarına uygun bir kitle evirmeye çalışıyor. 
   Tek sığınacağımız, birleşeceğimiz ideal   Vatan sevgisi, ve bayrak sevgisi  olmalı.
    Geçmişimizden edindiğimiz tecrübeler var.  Eskisi kadar gözükapalı değiliz.
    Deniz Gezmişlere leblebi gibi bomba attırdığını söyleyenlerin taktiklerini, benzer  operasyonlarla  birbirine düşman  kitle yaratma çabalarını bertaraf edecek tecrübelerden geçmişizdir artık.
    En azından ben öyle düşünüyorum.


( Teröre Alıştırmak başlıklı yazı Gökdeniz tarafından 15.11.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.