'Keşke' kelimesini kullandığımız her cümlenin altında yatan neden hatalar ve yanlış davranışlarımızdır.
Hatalar yapılır,önemli olan 'keşke' demekten ziyade 'keşke' dedikten sonra o hatayı bir daha tekrarlamamaktır.Beşer şaşar.Beşeri şaşıran da düşünce bozukluğu ya da hissiyat çokluğudur.İnsanın hata yapmasında ya düşüncelerindeki bozukluk ya da olaya fazla hissiyatlı yaklaşım etkili olur.
Hata yapan insanın 'keşke' kelimesini kullanması ise aslında onun için bir şanstır.İnsan 'keşke' kelimesinikullanınca hata yaptığını anlar ve bunun düzeltmesini yapmaya çalışır.
Fakat ya başaramazsa?Ya bu hata büyük sorunlara yol açarsa?
İşte insan o zaman bir çıkmaz içine düşer.Kendini kurtarmaya çalışsa da etrafından gelen tepkiler ve anlayışsızlık insanı o çıkmazda yalnızlığa iter.Yalnız kalan insan ya geçmişini düşünür ya da kendini kaybeder.
Geçmiş...Hatalarla dolu bir geçmişse sıkıntılar üst üste,üst üste,üst üste...
Geçmiş...Hatalarla dolu olup da 'keşke'lerle üstü kapatılmışsa sıkıntılar...
Geçmiş...Hatalarla dolu olup da 'keşke'lerle düzeltilmişse gurur ve sevinç...
Demek ki; hata yapmak sorun değil,önemli olan 'keşke' diyebilmekmiş.'Keşke' deyip de hatayı düzeltmekmiş...
( Hatalar Ve Keşkeler başlıklı yazı serker tarafından 6.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.