İlk aşkın,yaş ile ilişkisini birbirinden ayırmamak lazımdır.

İlk aşk,çocukluktan kurtulma ve ergenliğe geçişte yaşanır,kızlar kadınlığa,oğlanlar erkekliğe geçmeye hazırdırlar,vucudumuzdaki hormonlar,beynimize alarm sinyallerini çoktan yollamaya başlamıştır. Bu olay tabiatın doğasında vardır,canlılar üremeli ve soylarını devam ettirmelidir.

Karşı cinsler elinde olmadan,üreme hormonlarının esiri olmuş ve eş arama çoktan başlamıştır. Bu dönem vucut kimyamızda,ses kalınlaşmaya,bıyıklar terlemeye,göğüsler şekillenmeye gizli enerjilerin etrafa dagılması,kokular yaydığımız ve mıknantıs gibi artı ve eksi kutupların birbirini çekme veya artı artı kutupların birbirini itme dönemidir.

Anne, baba, kardeş sevgisinden sonra, başka bir sevgi olduğunu öğrenme zamanıdır. Bu tehlikeli ve zevkli dönemde,ilk bir buçuk dakikada karşı cinsi beğendiğimizi ve beş dakika sonrada karar verdiğimizi bilim adamları iddia etmektedirler.

Karşı cinsler aşk ve cinselliği yaşıyarak öğreneceklerdir,değişik acıların olduğunu,kıskançlık duygularının tavan yaptığı,beğenilme veya beğenilmeme korkularının yogun yaşandığı,deli kanlılık dönemi kapıyı hızla çalmıştır.

Kanımızın damarlarda hızlıca aktığı ve vucut kimyamızın değiştiği bu döneme de bizde, deli kanlı dönemi denmiş. Kaçamak bir bakış,ayna karşısında saatlerce kalma,yeni bir ayakkabı veya elbise çok önemlidir,şiirler yazılmaya veya ezberlenmeye,şarkılar söylenmeye,dans dersleri vs,vs karşı cinsi etkilemek için çok önemli silahlar olduğunu,bireyler fark etmeye başlamıştır.

Ufacık bir sivilce,insanın hayatını karartır ve acaba beni beğenmez mi ?Sorusunu günlerce beyninde tekrarlar. İşte bu dönemde karakter dediğimiz kişilik bulma arayışı başlamıştır ve bu olaylar bizleri ilerki yaşlara hazırlar.

Karşı cinsin ve kendisinin vucudunu tanınması artık başlamıştır,ilk sıcak temas el tutuşma masum bir öpücük,karşılıklı zaferdir ve bu buluşma hiç bir zaman unutulmaz,çünkü ilk tercübedir.

Yıllar sonra,kanımız damarlarda rütin akışına kavuşunca,yaptıklarımız aklımıza gelir ve tatlı bir gülücükle yaaa ben de ne deliymişim diye iç geçirilir,şimdi olsa kesinlikle cesaret edemezdim diye de tastik edilir.

O zamanda,ben sensiz yaşıyamam korkusu iki taraf içinde geçerlidir,tabi her aşk bittiğinde bu acıların duyulması sağlıklı insanlar için normaldir.

Tavan yapmış,bulutların üzerinde uçan duygular,birden okyanusun en derin yerlerine gitmiştir,tab iki bunlar aşkın meyveleridir.
Yıllar sonra ilk aşkımız,karşımıza çıksa ve yine beni öyle sev dese acaba sevebilirmiyiz. Yalnız aşkın da üç senelik ömrü olduğunu iddia eden bilim adamları da var.
CENGİZ DAMAR
( İlk Aşk Neden Unutulmaz başlıklı yazı cengiz--dama tarafından 1/2/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.