* Heybeme hep hüzünleri koyarken ; mutlulukları sana bıraktım bir bir toplayasın diye.


 * Bir şarkı çalıyor durmadan; alıp götürüyor ölü yorgunlugumu bilinmeyenlere.


* Birgün biliyorum ki bitecek aglasmalar her ne kadar dökulsede dudaklardan ağıtlar. Bitecek ki başlasin dügun dernekler.


* Usanç sardı her yanımı. Şimdi gitmek vakti. Geleceksen gel; başka şehirlere veya başka alemlere..


* Arkasında iz bırakmadan sürüklenip gelen onca yaşanmıslıkları adım adım başka şehirlere taşıdı adam. Daha niceleri gelmisti oysa elpençe divan. Ve oturup degistirdiler kendilerini ve herşeyi yeni baştan.


* Dişsiz biri nasılda ısırıyor ekmeği .. O tablolardakiler nasılda konuşuyorlar sessizligi... ve nasıl haberleşiyor ölüler kefenleri.


* Serçe kuşlarının ürkekliği iskan etti yüreğimi.


* Kendi gözlerim birlesemezken ; senin gözlerinle nasıl birleşti bilemezsin.


* Hayatın  hep ceza sahasındayım.


* Katlanışlarım , sabrım hep gitmemek adına.


* Eyvallah demem giderken.


* Ben olmasam sen ne yapardın tek başına be hüzün . Yakamı bıraksan hiç olmazsa bir kaç gün.


 * Öyle serce sürüleri yanaklarinda, gözlerinde beyaz güvercinler ceylan yürüyüslerinle gezme sokaklarda. Konu olursun sonra şair bozuntularınin satırlarında.


 * Âçtı ağzını gökyüzü kadar gözbebeklerinde birikti bulutlar. Onunla dönmeye basladi artık dunya ve nice şehirler kuruldu güneşlerde.


* Unuttum desem de bir gece karası gözlerin kalır hep gözlerimde. Onlarda yasamak ne güzel ömrümce


* Gel ıslanalım yağmurlarda saganak saganak. Bulutlar çizelim gökyüzüne. Ateş böceklerinin gizeminde raks edelim geceleri. Ve gel baharları yaşayalım rengarenk kelebek kanatlarında.. Sevgimizi anlatalım bir romanın satırlarında.


* Her günün doğumlarına geceden senden kalma girmek vazgeçilmezliğim.


* Özlediğinde beni , yanaklarında gülücükler olsun. Buğusunda olmalıyım gözlerinin bebeğim.


* Hayallerim, umutlarım artık mülga.


* Avuçlarına bıraktığım yüreğim o gün bu gündür aritmi bozukluğunda.


* Ne zaman nerede olsam hep sen varsın. Yağmurda saganak saganak; karda kışta lapa lapa, rüzgarında meltem alize, tomurcuklarda çiçek çiçek... Ve yetmezmiş gibi ŕüyalarımda. Ah sen ne bitimsiz hülyalarimda.


* Rüzgarın uğultusunda cama vuran yağmur ne de ürperticisin.


* Gözlerinde ölmek bir anlıkta ; sorun çöp kaçmış gibi kalmakta.


* Ölmek hak da , korkum sen ne yaparsın bu kahpe dunyada bir başına ?


* Çıkıp ne sevgimizi ne sevdamızi korkudan yasayamadik. Ne neftretlerimizi ne de özlemlerimizi ne yazdık ne de konuştuk. Gömdük gönlümüzun karanliklarina culladik beynimizde, sustukca sustuk. Dudaklarimizi mühürledik. Yazık ettik ömrümüze heba ettik çürüttük. Sadece özlemlerimizi büyüttük ezildik....


* Yüreğime ne zaman düşsen üşüyorum.


* Arala dudaklarını ; unutulmaya yüz tutmuş denizlerdeki martılara fısılda özlemlerini taşısinlar kanatlarında çığlık çığlığa... Doldur gökyüzünü ve öyle bebek gözlerinde şekillensin sevdan ve yağsın bulutlarla ıslatsın tenimi. Yasanmamıslar kalsın gerisinde. Hazırlansın duyulmayan sevdamız yeşillerde.


* Kaptırma kendini parfüm kokularına. Sen kendin gibi kok hiç değiştirme tenini...


* Erken ölumlerden vazgeçtim sen varsın, yalnız kalmayasın diye. Umurumda değil karanlıklar, çaresizlikler... Gülsün yeterki gece karası gözlerin. Hep şakısın şarkılarda sesin.


* Inanmayacaksın ama sen karanlıkta kalma dıye ben Ay'a gözcülük yapıyorum geceleri. Denize indiriyorum martilari bir bir; gökyüzüne salıyorum güvercinleri. Aydınlıkta kal, şarkılar söyle diye.


* Hüküm sürmesin yüzunde gri yağmur bulutları. Birak dökülsün bir bir ve çıksın yüzününün güzelligi ve gülsün hayata yeşilden elaya dönen gözlerin. Böyle daha şahesersin işte.


* Camsız, tavansız, kapısiz, bacasız benim evim. Sağa dönsem deniz, sola dönsem sen ve baktıgimda yukarilara gökyuzunde oynaşan bulutlar benim. Yataksiz ve damsız yatislarim korkusuz. Ama üşüyorum sensiz. Alıp gelsen boyasan eladan yesile gözlerini...Biran olsa bile misafir olsan gonlume ne olursa olsun korkmasan !


* Baktığında varsa güzellikler ; o halde yoktur engeller ķış ise mevsim bile. Koş hadi ; bembeyaz karlarda engel mi var ?


* Bir bak karanlıklara yeşilden elaya gözlerinle; korkma ! Sever o gözleri karanlıklar bile. Dönsün diye alemler yeşile.


 


Hava güzel işte
Üstümde aynı elbise
Park bahce sokaklar
temaşası bedava
65 yaş üstüyüm ya
ulaşimlar da bedava
Biraz neşe
biraz umutla sevgi
Çıkarım yola
Uğrarim gümüşlere
ve uzanirim günese..
Bir sen
bir lokma ekmek
yeterde artar bile..


 


 


Hey sen
Bir baksana
ne o afran tafran
ne o zalimligin
adın sevdami
yoksa senin
hani şu
yurekleri yakan...
yürü git be işine
sokmez havan bana
uygun değilim dişine
vız gelirsin
tıris gidersin
ýürü başka kapıya
rahat bırak beni ya .

 

 

 

 

 

 

 

 

( Yaşam Heybemden - 34- başlıklı yazı KENAN KOÇ tarafından 4/10/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.