Bir insanın vicdanına beton dökülmüş ise ondan insanlık beklemek boşuna ondan hayvanlar bile kaçar. 

Vicdan: Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç merhamet sevgi…

Buyurun Suriye mısır İsrail ********lerinin hepsinin vicdanlarına kalın beton dökülmüş.. Merhametten insanlıktan yoksul masum insanları kendi arzularının gerçekleşmesi uğruna gözünü kırpmadan öldürüyor ve kılları kıpırdamıyor ********lik ancak bu kadar olur. Merhamet olgusundan mahrum sefil hayatın yapacağı işte bunlar katliam onun için sıradan bir olgu yemek içmek gibi! 

Ama biz diğer insanlara neler oluyor da bunlara seyirci kalabiliyoruz? Yaşanacak sevdalardan bahis eden kupkuru gözlere sahip vicdan sahibi bizler neden buna dur demekten mahrumuz? Anlamış değilim! Beynim çatlayacak bunu anlamamaktan!

O ışıldayan gözlerin sönmesi gözbebeklerin maziye bakarak kurtaracak bir dost arayan gözlerin feryadını acısını nasıl duymayız? Nasıl işitmeyiz? Kulağımıza beton mu döküldü onların vicdanına dökülen beton gibi?

Allah’a bunun hesabını nasıl vereceğiz? Aman Allah’ım sen bize yardım et yalvarırım! Rabbim o çığlıklara koşmak için bize koşan ayaklar yürekler ver Rabbim.. Rabbim senin ile dolu anlara ulaşmaları için senin verdiğin cennet dolu dünyada nefes almaları için sen yardım et kavuşalım o kardeşlerimizin feryadına…

Bu nasıl bir hayatı yaşıyoruz biz vicdan sahibi olanlar? Ne yiyip içiyoruz da her şeyi unutturuyor bize? Nasıl oldu yüreğimizdeki aşk dolu cennetin vadisinde kurtların çakalların gezmesine izin veriyoruz?

Güzeller güzeli kardeşlerimize bu yapılanlara nasıl seyirci kalıyoruz? Bu âlemde hiç mi imanı kuvvetli olan bu vicdansızların zalimlerin suratına yüreğine okkalı bir tokat atacak olan yok? 

Hiç mi o masum kardeşlerimize uzanacak bir el yok? Gerçi sağ olsun ülkemiz başbakanımız kucak açtı Suriyeli kardeşlerimize ama ya orada kalan diğerleri için neden bir şeyler yapmıyor dünya ülkeleri? Filistin’de Mısırda yapılan zulümler arşı alaya sığmıyor..

Sinsice gelip mutlu yaşantılara akarak giren bu vicdansızlar hep böylesine utanmadan sahip olduğumuz güzelliğimize imanımıza hayallerimizin önüne kara setler çekmesine ne zamana kadar müsaade edeceğiz bilen var mı? Bilen yoksa öyle ise yüreklerimizi atalım çöp kutusuna veya yoldaki bir kedinin önüne öyle gezelim yoksa bu zulümlere seyirci kalmanın vebalini taşıyamayız ve yüce Allah’a da hesabını veremeyiz!

Yoksa bu vicdansızlar daha çok bembeyaz dünyamızı hayallerimizi namusumuzu kirletecek ve karanlık emelleri uğruna karalara boyayacak yarınlarımız diye bir şey olmayacak yakacaklar yıkacaklar ve kaçacaklar yok şimdi kaçıyorlar ama yarın gelip evimizin ortasına oturarak ellerimize ayaklarımıza yüreğimize simsiyah prangalar takacaklar…

İşte bugün “Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı Ordu birliklerinin muhaliflere yönelik operasyonlarında 82 kişinin öldüğü bildirildi”. Bizlerde mi vicdansız olmanın yolunda ilerliyoruz hayır ben buna inanmıyorum belki şimdi bir gerekçesi veya imkân yoktur o kardeşlerimizin yanına hayallerinin yanına gitmemiz için Yüceler yücesi Rabbim bizlere güç iman ve cesaret versin. Âmin.

İşte mısırda masum dün 529 masum insan için idam kararı verenler yarın 2529 insanı da idama mahkûm eder çünkü önlerinde onları durduracak set olacak ne vicdanları var nede biz vicdanı olanların direnişi var sadece telin ediyor ve kınıyoruz.. 

Onlarda bundan çok ta korkuyor ya! 

Hani nerde Hz Ömer(R.A.) adaleti? Hani nerede Hz Ebubekir Sıddık (R.A.) merhameti? Hani nerede Hz Ali (K.V.) Hz Osman(R.A.) hayâ ve iman dolu yüreği?

Bizlere emanet etmediler mi bu yüreklerini yollarını izlerini? 

Neden böylesine duyarsız kalıyoruz? Bizler Peygamberin ümmeti ve ashabının yolunda gidenler Müslümanlar değil miyiz?
Ey zalimler vicdansızlar bilin ki sirayet etmiş alçaklık sizin kanınıza sanmayın yaptıklarınız kar kalacak yanınıza su an yola çıkana kadar vicdanlı insanlar geleceği ana kadar sizleri havale ediyorum yüce Allah’a…

Ayarttınız dünya ülkelerimi çirkin planlarınız ile  sizlerde çirkin olmayan sizleri yakacak kor cehennem alevinde yanacaksınız. 

Aldattınız sahte gülüşleriniz ile lakin herkesi aldata bilirsiniz ama Yüce Allah’ı aldatamazsınız onun azabı ile kıvranacaksınız.. 

Ağlattınız sizlerde sonsuz acılar içinde sonsuz cehennemde ağlayacaksınız.. 
Şimdilik bekleyin iman dolu yürekli insanlar yola çıkana kadar bekleyin.
Bekleyin zalimler..

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Selam ve dua ile..

Mehmet Aluç


( Bekleyin Zalimler başlıklı yazı kul mehmet tarafından 21.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.